תיכון אקדמי מקוון (MOOC) ביולוגיה

• ביולוגיה
  • מורים לביולוגיה בחטיבה העליונה

• 06/09/2023

קורסי MOOC  מאפשרים לכל אדם ובכל גיל ללמוד במסגרת אקדמית ומנגישים לציבור הרחב את העושר האקדמי, ואת החשיבה האקדמית.

כחלק ממטרותינו לחנך תלמידים ללמידה עצמאית ולאתגרים, פותחה תוכנית  "התיכון האקדמי המקוון", לשילוב  קורסי MOOC  כחלק מהלמידה במסגרת בתי הספר.

הקורס לפיתוח מקצועי למורים  "תיכון אקדמי מקוון (MOOC) ביולוגיה" הוא קורס בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

מבנה הקורס

הקורס בן 60 שעות ומחולק לשני חלקים :

בחלק הראשון לומדים המורים את קורס המוק בביולוגיה שבחרו (המוח- המכונה המופלאה מכולן/וירוסים ואיך מנצחים אותם/ ממולקולות עד פילים), תוך כדי גיבוש מתווה להנחיית הקורס לתלמידים, בעזרת דיון בין המשתתפים וביצוע מטלות נלוות.

בחלק השני נלמדות אסטרטגיות ומיומנויות גנריות למורים לפיתוח לומד עצמאי. בחלק זה אף נבנים חומרי למידה מתווכים ע"י המשתלמים לטובת הוראת ה – MOOC בכיתה.

לאורך הקורס: מפגשים סינכרוניים + מפגשים א-סינכרוניים + יישום בשטח.

מורי ביולוגיה המלמדים בחטיבה העליונה, ושמתעתדים לשלב יחידות המוק באחד מהנושאים, בהוראה.

מנחות הקורס

אסנת יוטקו צרפתי ואדווה גבאי

היקף הקורס

ההשתלמות מקנה 60 שעות לגמול עם ציון באופק חדש/ עוז לתמורה.

דרישות הקורס לקבלת גמול

השתתפות פעילה במפגשים הסינכרוניים.

ביצוע כל המשימות שיפורטו במפגשים הא-סינכרוניים.

יישום בשטח של לפחות משימה אחת מהמשימות שיפורטו במפגשים הא-סינכרוניים.

קבלת ציון עובר (60) במשימת הסיכום.

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ביחידה א- סינכרונית  ב-06.09.2023

*פתיחת ההשתלמות תלויה במספר הנרשמים.

חשוב לדעת

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום.