בחינות בגרות עתירות מדיה – ביולוגיה

• ביולוגיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורי הביולוגיה המלמדים בתיכון בחינוך הממלכתי/בכל המגזרים

• 19/10/2022

השתלמות בחינת בגרות עתירת מדיה תשפ"ג יוצאת לדרך.

רוצה להיות בין מאות המורים שתלמידיהם נבחנים בבחינה עתירת מדיה בביולוגיה???

המזכירות הפדגוגית מובילה זה מספר שנים מהלך של פיתוח והפעלת בחינות בגרות מתוקשבות עתירות מדיה. מטרת המעבר מהערכה של מבחן בגרסת הנייר להערכה עתירת מדיה היא לעודד שימוש מיטבי בטכנולוגיה, בלמידה ובהוראה.
הקורס הינו קורס במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות תחום הדעת וצוות מטח.

הבחינות עתירות המדיה מזמנות למידה רב חושית, חווייתית ורלוונטית ללומדים. הן מתבצעות על בסיס תכנית הלימודים הרגילה, אולם נערכות על גבי פלטפורמה דיגיטלית (iTest). הבחינות משלבות פריטים עתירי מדיה כגון סרטונים, מפות רב שכבתיות, טבלאות השוואה, אינפוגרפיקה ומדיה ויזואלית וקולית.

גם השנה מורי הביולוגיה יוכלו לבחור איך להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות – בגרסת נייר (שאלון 043381) או בגרסה עתירת מדיה (043387).

1. לעודד שימוש מיטבי בפדגוגיה דיגיטלית בלמידה, הוראה והערכה. ולקדם הערכה מיטבית מרחוק.
  2. לימוד מיומנויות ייחודיות להוראה עתירת מדיה
  3. היכרות עם הבחינה עתירת המדיה, בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה.
  4. הכרת מערכת ה-iTest.
  5. הכנת המורים לביצוע בחינות הבגרות עתירות המדיה, הן מהצד הפדגוגי והן מהצד הטכנולוגי.

קהל היעד של הקורס

הקורס מיועד למורי הביולוגיה המלמדים בתיכון בחינוך הממלכתי/בכל המגזרים, המלמדים תלמידים שיוגשו לבחינת הבגרות העיונית בתשפ"ג ומעוניינים להגיש את תלמידיהם בפעם הראשונה לבחינת הבגרות עתירת המדיה, בשנה זו.
השתתפות המורה בקורס היא תנאי להגשת התלמידים לבחינת הבגרות עתירת המדיה.

מנחות הקורס

רבקה משגב ודקלה פינקלשטיין

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות גמול עם ציון ומוכרות לגמול בעוז לתמורה.

תהליך הלמידה מקוון ומתקיים בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים.
הקורס מחולק ליחידות לימוד הכוללות חומר תיאורטי, משימות לביצוע ותרגולים. תוך שילוב הכרות ותרגול הבחינה עתירת המדיה.

הקורס ייפתח במשימה א-סינכרונית בתאריך 19.10.2022, כד בתשרי התשפ"ג.

מפגש הפתיחה הסינכרוני הראשון יתקיים ביום רביעי, בתאריך 9.11.2022, ט"ו בחשוון התשפ"ג, בשעה 20:00.

סילבוס

תכנית הקורס המפורטת תתפרסם בספטמבר תשפ"ב.

מפגשים סינכרוניים יתקיימו בתאריכים הבאים:

יום ד 09/11/2022
יום ד 07/12/2022
יום ד 11/01/2023
יום ד* 15/02/2023
יום ד 15/03/2023
יום ד 10/05/2023

ניתן להשתתף בהשתלמות רק אם אתם מגישים לבחינת הבגרות העיונית בביולוגיה בתשפ"ג, ורק אם תשתיות המחשוב בבית הספר בו אתם מלמדים ערוכות להיבחנות בבחינה עתירת המדיה.

קבלת הגמול מותנית בהשלמת 80% לפחות ממשימות הקורס וכן בהגשת משימת סיכום ההשתלמות