בחינות בגרות עתירות מדיה – מדעי הסביבה

• מדעי הסביבה
  • מורי מדעי הסביבה המלמדים בתיכון בחינוך הממלכתי/בכל המגזרים

• 30/11/2022

המזכירות הפדגוגית מובילה זה מספר שנים מהלך של פיתוח והפעלת בחינות בגרות מתוקשבות עתירות מדיה. מטרת המעבר מהערכה של מבחן בגרסת הנייר להערכה עתירת מדיה היא לעודד שימוש מיטבי בטכנולוגיה, בלמידה ובהוראה.

הקורס הינו קורס במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות תחום הדעת וצוות מטח.

הבחינות עתירות המדיה מזמנות למידה רב חושית, חווייתית ורלוונטית ללומדים. הן מתבצעות על בסיס תכנית הלימודים הרגילה, אולם נערכות על גבי פלטפורמה דיגיטלית (iTest). הבחינות משלבות פריטים עתירי מדיה כגון סרטונים, מפות רב שכבתיות, טבלאות השוואה, אינפוגרפיקה ומדיה ויזואלית וקולית.

בשנת הלימודים תשפ"ד מורי מדעי הסביבה יוכלו לבחור איך להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות – בגרסת נייר (שאלון 064381) או בגרסה עתירת מדיה ( 064387  ).

1. לעודד שימוש מיטבי בפדגוגיה דיגיטלית בלמידה, הוראה והערכה. ולקדם הערכה מיטבית מרחוק
  2. לימוד מיומנויות ייחודיות להוראה עתירת מדיה.
  3. היכרות עם הבחינה עתירת המדיה, בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה והכרת מערכת ה-iTest.
  4. הכנת המורים לביצוע בחינות הבגרות עתירות המדיה, הן מהצד הפדגוגי והן מהצד הטכנולוגי.

הקורס מיועד למורי מדעי  הסביבה המלמדים בתיכון בחינוך הממלכתי/בכל המגזרים, המלמדים תלמידים שיוגשו לבחינת הבגרות העיונית בתשפ"ד ומעוניינים להגיש את תלמידיהם בפעם הראשונה לבחינת הבגרות עתירת המדיה.

השתתפות המורה בקורס היא תנאי להגשת התלמידים לבחינת הבגרות עתירת המדיה.

מנחות הקורס

סורה  סוהיר, רואה עאזם

היקף ומבנה הקורס

הקורס בהיקף של 30 שעות גמול עם ציון ומוכרות לגמול באופק חדש/עוז לתמורה.

תהליך הלמידה מקוון ומתקיים בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים.

הקורס מחולק ליחידות לימוד הכוללות חומר תיאורטי, משימות לביצוע ותרגולים. תוך שילוב הכרות ותרגול הבחינה עתירת המדיה.

דרישות לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר ההשתלמות).
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום

הקורס ייפתח במפגש סינכרוני בתאריך 30/11/2022, ו' בכסלו ה'תשפ"ג.

סילבוס

תכנית הקורס המפורטת תתפרסם בספטמבר תשפ"ג.

מפגשים סינכרוניים יתקיימו בתאריכים הבאים:

יום ד 30/11/2022
יום ד 28/12/2022