הוראה בינתחומית: שפה ערבית ומדעים

• שפה ערבית ומדעים
  • מדריכים דוברי ערבית בתחום השפה הערבית והמדעים, חט"ב

• 01/11/2022

האם הייתם רוצים לשלב הוראה בינתחומית בכיתתכם? הייתם רוצים להתנסות בהוראה בצוות ולייצר חווית לימוד אחרת לתלמידיכם? האם אתם יודעים מה ההבדל בין הוראה בינתחומית להוראה רב-תחומית?

בהשתלמות זו נלמד מהי הוראה בין-תחומית וכיצד לשלב אותה באופן מיטבי בהוראת השפה הערבית ומדעים.

*הקורס מיועד למדריכים שיסייעו להוביל ולהטמיע מהלכי הוראה רב/בין תחומיים בבתי הספר ערביים.

הנה טעימה ל-3 סוגיות בהן יעסוק הקורס:

• מהי הוראה בין-תחומית
  • איך ללמד סביב רעיון גדול
  • בניית יחידת לימוד בינתחומית

מה תרוויחו מהשתתפות בקורס?

1. תוכלו להשתמש במודלים מגוונים של הוראה רב-תחומית ובין – תחומית.
  2. תקבלו כלים לתכנון מהלכי הוראה לכיתה, ותכנון מערכתי שכבתי-בית ספרי.
  3. תתנסו ביצירת משימה לתלמידים המשלבת את שני תחומי הדעת

מנחים

ד"ר רימא בראנסה וקרואן כנאנה

איך תהיו זכאים לגמול?

1. תיקחו חלק פעיל ב-4 המפגשים הסינכרוניים (מפגשי זום במועד שנקבע ופורסם מראש) ותשלימו את המשימות ביחידות הא-סינכרוניות (עבודה עצמית בסביבת הקורס).
  2. תגישו משימת סיכום בסוף הקורס.

ומה עוד חשוב שתדעו?

• הקורס ייפתח במשימה א-סינכרוני בתאריך 01/11/22 , ובמפגש סינכרוני (בזום) בתאריך 15/11/22 בשעה 18:00.
  • בהתאם לנהלי  משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא תתאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת משימות הקורס, כולל משימת סיכום.