למידה בדרך החקר – תרבות יהודית ישראלית – חקר שורשים

• תרבות יהודית-ישראלית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורי כיתות ה'-ח' לתרבות יהודית ישראלית.

• 07/12/2022

קורס מטח המקוון מציע היכרות מקיפה עם תוכנית שורשים רב שנתית לתלמידי כיתות ה-ז, תוך כדי התייחסות לשני נדבכים מרכזיים:

הנדבך הראשון – לימוד טקסטים מכוננים מארון הספרים היהודי-ישראלי והפילוסופיה הכללית בהקשר של זהות, תרבות, פרט וחברה, אחריות, מגדר, ערכים וסמלים. לימוד זה יעורר מחשבות על מטרות ומהות תהליך חקירת השורשים.

הנדבך השני – המתרחש במקביל לראשון – חוויית הלומד בחקר מעמיק של רכיבי זהותו האישית, במטרה להעצים ולהבין את החוויה האישית, המשפחתית והקהילתית של תלמידיו. עבודת השורשים, אשר כל בוגר מערכת החינוך מכינה, הינה למעשה מסע ברור זהותי. לפיכך, עלינו צוות החינוך להכיר בחשיבותה של כל תחנה במסע ולהבין את משמעותה של כל תחנה כמעצבת ותורמת לביסוס חלק או מכלול הזהות.

אנו מזמינים אתכם, משתלמים יקרים, להצטרף אלינו למסע השורשים. לחוות בעצמכם, ללמוד, ובכך להעביר באופן המיטבי לתלמידיכם את המסע האישי שלהם.

• היכרות עם הגות ומחקר בנושא חקר זהות אישי וחברתי.
  • למידה ושיח משותפים של קבוצת המשתתפים.
  • הקניית כלים פדגוגיים ותקשוביים שיסייעו בהטמעת והנגשת התכנים ללומדים בכיתה.
  • הנאה והנעה בלמידה – לימוד מתוך חוויה של השותף הלומד.

מורי כיתות ה'-ח' לתרבות יהודית ישראלית.

טל שורץ.

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות בהיקף של 30 שעות עם ציון, מוכרת לאופק חדש ולעוז לתמורה.  תהליך הלמידה מתקיים באופן מקוון בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה של מטח (סינכרוני וא-סינכרוני).

דרישות לקבלת גמול

• על המשתתפים להיות נוכחים בכל המפגשים הסינכרוניים שיתקיימו, ולבצע את המשימות המתוקשבות על מנת לקבל אישור השתתפות המוכר לגמול
  • חובת השתתפות פעילה ורציפה חלה על כל המשתלמים.
  • בתוך כל יחידה יופיעו משימות לביצוע, הקשורים להתנסות ולהטמעת הכלים והחומרים שפותחו בהשתלמות.
  • במהלך ההשתלמות יתבקשו המשתלמים להגיב לדברי אחרים. משובים בינאישיים חשובים עד מאוד ליצירת שיח בונה למידה אישית וקבוצתית.
  • בסוף ההשתלמות יגישו המשתלמים משימת סיכום על מנת להיות זכאים לגמול השתלמות

הקורס ייפתח ב-7.12.22 ביחידה א-סינכרונית.