מטלת ביצוע – ערבית לדוברי ערבית

• ערבית לדוברי ערבית
  • מורים מקצועיים לערבית במגזר הערבי בחטיבה העליונה

• 24/11/2022

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

הקורס " מטלת ביצוע בשפה הערבית"  נותן מענה למורים  בחלק הפנימי של 30%, חלק זה המתמקד בחלק היצירתי של למידה משמעותית. הקורס כולל שיעורים סינכרוניים, וכל שאר תהליך הלמידה מתקיים ברשת האינטרנט מביתו של כול מורה.

מטלת ביצוע שייכת ל"משפחה" הרחבה של הערכה חלופית, השמה במרכז תהליכים של חקר פעיל בתוך העולם הרלוונטי לתלמידים.

במרכז מטלת ביצוע נמצאת בעיה מעשית, אשר התלמידים מתבקשים לחקור וללמוד על מנת להציע לה פתרון.

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

• הטמעת יכולות למידה עצמית ויצירת הרגלי למידה עצמית שילוו את הלומד לאורך שנים.
  • פיתוח כושר גנרי של פתרון בעיות הכולל יכולת אנליזה, סינתזה והערכה, שיוכל להיות מיושם בכל בעיה חדשה ובלתי מוכרת.
  • שיפור הידע המקצועי על ידי שיפור יכולת הזכירה.
  • הגברת מוטיבציה ללמוד על ידי העברת האחריות ללמידה אל התלמיד עצמו.

מורים מקצועיים לערבית במגזר הערבי בחטיבה העליונה בעלי חשיבה 'מחוץ לקופסה', המעוניינים לקדם למידה משמעותית כרלוונטית וחווייתית בתחום פורץ דרך זה.

ד"ר רימא בראנסי.

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס הינו בהיקף של 30 שעות, מוכר לאופק חדש ו/או עוז לתמורה (גמול עם ציון).

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר ההשתלמות).
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום.
  • לקבלת גמול יש דרישת השתתפות של 80%.

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ב-24/11/2022 במפגש סינכרוני.