הקורס החדש: ממה מורכב העולם- תיכון אקדמי מקוון בכימיה

• כימיה
  • מורים לכימיה המלמדים בחטיבה העליונה שמתעתדים לשלב את יחידות הMOOC בהוראה

• 08/11/2022

רוצים לחשוף את תלמידיכם ללימודים אקדמיים מותאמים למאה ה- 21 ולסייע להם להפוך ללומדים עצמאיים?

פיתוח מקצועי לשילוב MOOC בהוראה "תפור עליכם"!

ה-MOOC "ממה מורכב העולם: מבוא לכימיה כללית" של ד"ר יוסי צפדיה והגב' נטלי קוצ'רנקו (M.Sc.), הופק על ידי המרכז לחדשנות בלמידה של אוניברסיטת תל אביב TAU Online.

ה- MOOC מורכב משני חלקים.

החלק הראשון "ממה מורכב העולם: מבוא לכימיה כללית" עלה לאויר לפני מספר שנים, מורים ותלמידים רבים נחשפו אליו. חלק זה של ה- MOOC עוסק בעיקר במבנה האטום ובעולם החומר.

החלק השני "ממה מורכב העולם: מבוא לכימיה כללית-חלק ב'" עלה לאויר בימים אלו ממש. חלק זה נבנה בהתאמה לכימיה הנלמדת בתיכון ועוסק בחישובים בכימיה, חימצון חיזור, שיווי-משקל ועוד.

השתלמות למורים בהנחיית הMOOC בכיתה היא בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי ,צוות המקצוע וצוות מטח.

כלל המורים לכימיה המלמדים בחטיבה העליונה שמתעתדים לשלב את יחידות הMOOC בהוראה.

מתאים גם למורים שהשתלמו בעבר בתיכון האקדמי.

מנחות הקורס

מרוות שאהין וד"ר חגית שפק

מבנה והיקף הקורס

ההשתלמות כוללת מפגשים סינכרוניים, א-סינכרוניים, שיח בין המשתלמים וביצוע מטלות.

הקורס בן 60 שעות ומחולק לשני חלקים:

• בחלק הראשון לומדים המורים המשתלמים את הMOOC  בעצמם תוך כדי גיבוש מתווה להנחיית הקורס לתלמידים.
  • בחלק השני יילמדו אסטרטגיות ומיומנויות לפיתוח לומד עצמאי וייבנו חומרי למידה מתווכים ע"י המשתלמים.

דרישות הקורס

• השתתפות בפעילויות השונות: מפגשים סינכרוניים, א-סינכרוניים, שיח בין המשתלמים וביצוע מטלות.
  • קבלת הגמול מותנית בהשלמה של לפחות 80% ממשימות הקורס, הגשת משימת הסיכום וקבלת ציון עובר (60) במשימה זו.

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ביחידה א-סינכרונית ביום שלישי, 8.11.22, י"ד בחשוון תשפ"ג.

מפגש פתיחה סינכרוני יתקיים ביום ראשון, 20.11.2022, כ"ו בחשוון תשפ"ג.

המפגשים הסינכרוניים יתקיימו בימי ראשון לאורך השנה בשעה 20:00.

תכנית מלאה תפורסם בהמשך.

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת לפחות 80% ממשימות הקורס והגשת משימת הסיכום.

תלמידים שיבחרו להיבחן ויעמדו בהצלחה בבחינה האקדמית, יקבלו קרדיט באוניברסיטת תל אביב כמפורט בקישור https://tauonline.tau.ac.il/online-highschool