בחינות בגרות עתירות מדיה – גאוגרפיה – אדם וסביבה

• גאוגרפיה - אדם וסביבה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים ל"גאוגרפיה – אדם וסביבה" בחטיבה העליונה

• 16/11/2022

המזכירות הפדגוגית מובילה זה מספר שנים מהלך של פיתוח והפעלת בחינות בגרות מתוקשבות עתירות מדיה. מטרת המעבר להערכה עתירת מדיה היא לעודד שימוש מיטבי בטכנולוגיה בלמידה ובהוראה.

הקורס הינו קורס במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות תחום הדעת וצוות מטח.

הבחינות עתירות המדיה מזמנות למידה רב חושית, חווייתית ורלוונטית ללומדים. הן מתבצעות על בסיס תכנית הלימודים הרגילה, אולם נערכות על גבי פלטפורמה דיגיטלית (iTest).

הבחינות משלבות פריטים עתירי מדיה כגון סרטונים, מפות רב שכבתיות, טבלאות השוואה, אינפוגרפיקה ומדיה ויזואלית וקולית.

הגשת התלמידים לבחינה עתירת מדיה בגאוגרפיה אדם וסביבה הינה חובה.

• לעודד שימוש מיטבי בפדגוגיה דיגיטלית בלמידה, הוראה והערכה.
  • להשתמש באופן מושכל בפדגוגיה דיגיטלית.
  • הכנת המורים לביצוע בחינות הבגרות עתירות המדיה, הן מהצד הפדגוגי והן מהצד הטכנולוגי.
  • לימוד מיומנויות ייחודיות להוראה עתירת מדיה
  • היכרות עם הבחינה עתירת המדיה –בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה
  • הכרת מערכת ה-iTest
  • היכרות נרחבת עם סביבת mytestbox
  • סדנאות ליצירת מדיה דיגיטלית

הקורס הוא קורס חובה למורי החטיבה העליונה בכל המגזרים, המעוניינים להגיש את תלמידיהם בפעם הראשונה לבחינת הבגרות.

מורים שהשתלמו בהשתלמות זו עד שנת תש"פ, רשאים להירשם שוב להשתלמות ויהיו זכאים לגמול השתלמות משום שהתכנים התעדכנו.

מנחה הקורס

אופיר קפלן, מדריך תקשוב ארצי ומורה לגאוגרפיה אדם וסביבה.

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות גמול עם ציון ומוכרות לגמול באופק חדש/עוז לתמורה.

תהליך הלמידה מקוון ומתקיים בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים.

הקורס מחולק ליחידות לימוד הכוללות חומר תיאורטי, משימות לביצוע ותרגולים. תוך שילוב הכרות ותרגול הבחינה עתירת המדיה.

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע לפחות 80% ממשימות ההשתלמות ולהגיש את משימת הסיכום.

הקורס ייפתח בתאריך 16.11.22, כ"ב בחשוון תשפ"ג, ביחידה א-סינכרונית.

סילבוס

סילבוס הקורס יפורסם במהלך חודש ספטמבר.