תיכון אקדמי מקוון- היסטוריה

• היסטוריה
  • מורים ורכזים להיסטוריה בעל יסודי

• 12/10/2021

התכנית "תיכון אקדמי מקוון" מפגישה את התיכון עם האקדמיה באמצעות הנגשת קורסים אקדמיים מקוונים חינמיים (MOOC) לתלמידי תיכון.

הקורס יהיה בן 60 שעות ויכלול שני חלקים (לא ניתן לקבל גמול רק על חלק מהקורס). בחלק הראשון (30 שעות) המשתלמים יכירו את הקורס האקדמי ובחלק השני יקבלו כלים כיצד ללמד את התלמידים את הקורס האקדמי במסגרת הערכה חלופית, במודל שנקרא How2MOOC.

התוצר של הקורס למורים הוא "לימודית" – תכנית לימודים להערכה חלופית אשר מוכרת במסגרת הוראת 30%  לבגרות בהיסטוריה.

התיכון האקדמי המקוון היא תכנית משותפת של המזכירות הפדגוגית ואוניברסיטת תל אביב.

התכנית מעניקה הזדמנות שווה של חשיפה והתנסות בלימודים גבוהים לכלל שכבות האוכלוסייה, וללא תלות במיקום גיאוגרפי, ומאפשרת לתלמידי התיכון: להכיר מקרוב את הלמידה באקדמיה, לצבור נקודות זכות ללימודים אקדמיים עתידיים ואת האפשרות להתקבל ללימודים אקדמיים ללא מבחן פסיכומטרי.

תלמידים שיבחרו לגשת למבחן האקדמי באוניברסיטה, יקבלו על כך נק' זכות, כמפורט בקישור https://tauonline.tau.ac.il/online-highschool

מה אומרים מורים שהשתתפו בפיתוח המקצועי ותלמידים שהשתתפו בתכנית? צפו בסרטון

בקורס תינתן האפשרות ללמוד אחד מתוך שלושה MOOC שונים אפשריים:

ההשתלמות תיתן כלים להוראת MOOC בכיתה במודל How2MOOC. בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי , צוות המקצוע וצוות מטח.

אנשי חינוך יצירתיים סקרנים שרוצים ללמוד וללמד אחרת-

מורים להיסטוריה בתיכון-  (מוכר לבגרות 30% הערכה חלופית בנושאים בית שני וימי הביניים או כחלק מציון הבגרות הפנימית בנושא לימודי השואה)

מתאים גם לחטיבת הביניים במסגרת לימודי היסטוריה או להשכלה כללית

אילנית אזרואל כהן – מדריכת מפמ"ר היסטוריה.

מבנה והיקף הקורס

הקורס בן 60 שעות ומחולק לשני חלקים :

• בחלק הראשון לומדים המורים המשתלמים  את קורס הMOOC בעצמם תוך כדי גיבוש מתווה להנחיית הקורס לתלמידים. גיבוש המתווה יעשה גם באמצעות מפגש סינכרוני , שיח בין המשתלמים וביצוע מטלות נלוות.
  • בחלק השני נלמדות אסטרטגיות ומיומנויות לפיתוח לומד עצמאי, מודל הנבחרת. יצירת מודלים להערכה חלופית.

לאורך הקורס יתקיימו מפגשים סינכרוניים + מפגשים א-סינכרוניים.

דרישות לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא-סינכרוניות (עבודה עצמית וקבוצתית באתר ההשתלמות).
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ב-12/10/2021 במפגש סינכרוני.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום.