"הנה באים המלכים – הוראת ספרי שמואל ומלכים" – קורס קיץ של מפמ"ר תנ"ך למורי היסודי

• תנ"ך ממלכתי
  • מורי תנ"ך ממלכתי ביסודי

• 09/07/2017

מפמ"ר מקרא וצוות מטח שמחים להזמין את מורי תנ"ך ביסודי לקורס "הנה באים המלכים – הוראת ספרי שמואל ומלכים" בואו הצטרפו אלינו והפכו למומחים בהוראת ספרי שמואל ומלכים. הקורס יעסוק בתכנים מתוך תוכנית הלימודים ויעשיר את הלימוד בהרצאות, סדנאות וביקור בתערוכות.

מורים למקרא בבתי ספר יסודיים ממלכתיים

מטרת הקורס

להעמיק בידע ולהכיר טוב יותר את החומר הנלמד, לעסוק במיומנויות הנדרשות עבור תלמידים על מנת לקרוא ולהבין את הטקסט המקראי.

מנחות הקורס

רעות פוקס, תמר סלהוב

נושאי הקורס

תכני הקורס יעסקו בתוכנית הלימודים של החטיבה הצעירה (כיתות ב- ו).

נתמקד השנה בלימוד של ספר שמואל ומלכים וניגע בסדנאות גם במגילות: רות, אסתר, יונה

קצת ממה שצפוי בקורס

סדנאות:

• איך לספר סיפור ואיך לספר סיפור מקראי?
    הקומיקס ככלי לימודי
  • יציאה ללימוד מתוך עניין של התלמידים
  • שיחה עם העיתונאית גל גבאי
  • הרצאות מטובי המרצים: פרופסור יאיר זקוביץ', ד"ר רוני מגידוב, ד"ר לאה מזור, אסף גמזו
  • ביקור בתערוכות באגף החדש של בית התפוצות

מבנה הקורס

הקורס בהיקף של 30  שעות עם ציון – משך הקורס שלושה ימים

דרישות לקבלת גמול

הקורס מוכר לקבלת גמול ומקנה 30  שעות גמול עם ציון.

קבלת הגמול מותנית בהשתתפות פעילה בקורס כוללת נוכחות בשלושת הימים, והגשת שלוש מטלות (אחת מבניהן – מטלת סיכום).

היכן?

הימים המרוכזים יתקיימו בתאריכים 9 ביולי, 10 ביולי ו 12 ביולי ( ט"ו בתמוז, ט"ז בתמוז, י"ח בתמוז) שימו לב בשינוי של היום האחרון ולא כפי שפורסם בהתחלה! בשעות  15:30-9:00 בבניין מטח, רחוב קלאוזנר 16, רמת אביב (מול אוניברסיטת תל אביב)