אנו מיישבים סכסוכים בכלים דיגיטלים- תשע"ט

• חינוך אזרחי
  • מורות ומורים  ביסודי ובחטיבות הביניים וחטיבה עליונה,  יהודים וערבים ,יועצות, מחנכים ומחנכות.

• 07/11/2018

בית הספר הוא מקום שבו מתקיימים סכסוכים לעיתים מלווים באלימות בגלל היותו מקום שבו נפגשים צעירים ומבוגרים בעלי צרכים ואינטרסים שונים ובעלי רקע תרבותי שונה. לפי מחקרים שנעשו תלמידים רבים בבית הספר חווים אלימות ברמות שונות.

התנהלות זו פוגעת הן ברמתם הלימודים והן בהתפתחותם הרגשית. בקורס זו נכיר ונתרגל דרכים ליישוב סכסוכים וניהול קונפליקטים הן ברמת הפרט והן ברמת הקבוצה.

בקורס נכיר כלים חדשניים ביישוב סכסוכים, שימוש במצגות אינטראקטיביות לקיום דיונים סימולציות נלמד להשתמש בפלטפורמה agree- online ליישוב סכסוכים.כל מורה יוכל העלות סכסוכים לפלטפורמה ולתרגל עם התלמידים שלו.

• הבנת המושג סכסוך בין פרטים ובין קבוצות.
  • חשיפה של כלים באמצעותם ניתן לצמצם את תופעת האלימות המתלווה לעיתים קרובות לסכסוכים.
  • תרגול של כלי התערבות ,ניהול ויישוב סכסוכים
  • תרגול יישוב סכסוכים על רקע תרבותי

מנחי הקורס

מנחי תוכן מצוות חינוך אזרחי וחיים משותפים, המרכז לטכנולוגיה חינוכית

דנה שטרקמן danas@cet.ac.il

היקף ומבנה הקורס

הקורס הינו בהיקף של 30 שעות מוכר לגמול (אופק חדש ועוז לתמורה). לקבלת הגמול יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי הקורס.

מבנה הקורס ומועד הפתיחה

מפגש פנים אל פנים , בהיקף של 4 שעות, שני מפגשים סינכרוניים בהיקף של 2,  ו4 מפגשים א-סינכרוניים בהיקף של 22 שעות.

מבנה הקורס ומועד הפתיחה

הקורס ייפתח במפגש סינכרוני  בתאריך 7/11/2018

מפגש פנים אל פנים ייתקיים  ב- 14/11/2018 במטח בכתובת קלאוזנר 16, תל אביב בין השעות 16:00-19:30.