בחינה מתוקשבת בכימיה ב'

• כימיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורי כימיה בחט"ע

• 02/12/2018

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

המאה 21 מזמנת לכולנו כלים חדשים דרכי הוראה  והיבחנות חדשות.

בכוונת  משרד החינוך לעבור לבחינות מתוקשבות בכל המקצועות, לכל התלמידים, תוך מספר שנים.

כימיה נבחר להיות אחד משבעה מקצועות שיובילו את התהליך.

השנה המורים יוכלו לבחור איך להגיש את תלמידיהם – בגרסת נייר או בגרסה מתוקשבת.

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

•  הכרות עם הפדגוגיה הדיגיטלית
  •   לימוד מיומנויות ייחודיות להוראה דיגיטלית
  •   הכרות עם הבחינה המתוקשבת –בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה
  •   סדנאות ליצירת פעילויות מקוונות

הקורס מיועד למורי הכימיה המלמדים בתיכון, מתעתדים להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות המתוקשבת בתשע"ט והגישו את תלמידיהם לבחינת בגרות המתוקשבת בשנה הלימודים תשע"ח או עברו את השתלמות הבחינה המתוקשבת בשנת הלימודים תשע"ח.

מנחות הקורס

ענת פלדנקרייז ועדינה שינפלד

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30  שעות מוכרות לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה. כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים. ההשתלמות מחולקת ליחידות הכוללות  לימוד  ותרגול מיומנויות שונות בהוראה  מתוקשבת תוך שילוב הכרות ותרגול הבחינה המתוקשבת. לקבלת גמול עם ציון  יש להשתתף במפגש ולהיות פעילים במפגשים הסינכרוניים  (בזמן אמת),  לקרוא את חומרי הלמידה באתר הקורס ולבצע את המשימות.

הקורס ייפתח בתאריך 02.12.18 , כד' כסלו , תשע"ט,  ביחידה א-סינכרונית, אותה תצטרכו להשלים במשך פרק זמן מוקצב מראש. בתאריך 23.12.2018, טו' טבת תשע"ט,  יתקיים מפגש סינכרוני בשעה 20:30.