בחינות בגרות עתירות מדיה – עברית לדוברי ערבית

• עברית לדוברי ערבית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • הקורס מיועד למורים לעברית בבתי הספר הערביים בחטיבה העליונה

• 06/12/2022

המזכירות הפדגוגית מובילה זה מספר שנים מהלך של פיתוח והפעלת בחינות בגרות מתוקשבות עתירות מדיה. מטרת המעבר להערכה עתירת מדיה היא לעודד שימוש מיטבי בטכנולוגיה בלמידה ובהוראה.
הקורס הינו קורס במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות תחום הדעת וצוות מטח.

הבחינות עתירות המדיה מזמנות למידה רב חושית, חווייתית ורלוונטית ללומדים. הן מתבצעות על בסיס תכנית הלימודים הרגילה, אולם נערכות על גבי פלטפורמה דיגיטלית (iTest). הבחינות משלבות פריטים עתירי מדיה כגון סרטונים, מפות רב שכבתיות, טבלאות השוואה, אינפוגרפיקה ומדיה ויזואלית וקולית.

גם השנה המורים לעברית בבתי הספר הערביים יוכלו לבחור איך להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות – בגרסת נייר או בגרסה עתירת מדיה.

1. הכנת המורים לביצוע בחינות הבגרות עתירות המדיה, הן מהצד הפדגוגי והן מהצד הטכנולוגי.
  2. היכרות עם הבחינה עתירת המדיה –בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה
  3. היכרות עם מערכת ה-iTest
  4. בניית בחינות מתוקשבות
  5. ליווי המורים בהוראה המשלבת כלים טכנולוגיים.
  6. היכרות עם הבחינה החדשה בעל-פה.

הקורס מיועד למורים לעברית בבתי הספר הערביים בחטיבה העליונה.

רים פאיד- מורה לעברית בתיכון הגליל- נצרת, מובילה את בחינת הבגרות עתירת מדיה במקצוע עברית לדוברי ערבית. מעריכה בכירה ובוגרת תואר שני ללשון עברית מאוניברסיטת חיפה.

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות גמול עם ציון ומוכרות לגמול באופק חדש/עוז לתמורה.
תהליך הלמידה מקוון ומתקיים בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס יכלול מפגשים סינכרוניים ומפגשים א-סינכרוניים.
לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

הקורס יפתח ביחידה א-סינכרונית בתאריך 6.12.2022.

המפגש הסינכרוני הראשון יתקיים בתאריך 13.12.2022 (כל המפגשים הסינכרוניים יתקיימו בימי שלישי).

על פי דרישות משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשתתפות פעילה בכל הקורס ובהשלמת כל משימות הקורס (מפגשים סינכרוניים, יחידות א-סינכרוניות ומשימת סיכום).