דיאלוג יצירתי – החקר בלימודי התאטרון ובלימודים באמצעות תאטרון ביסודי ובחט"ב

• תאטרון במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים לתאטרון ביסודי ובחט"ב

• 22/01/2018

"תארו לעצמכם, שבאפשרותכם לספק לתלמידים מרחב שבו הם לומדים מתוך סקרנות אישית, מבצעים משימות אמיתיות תוך חתירה לידע, פועלים בשיתופי פעולה ומייצרים הקשרים בינתחומיים על בסיס תהליכי חשיבה וחקר. מרחב שבו אתם – המורים, מהווים מנחים ומאמנים והתלמידים שמחים לקחת אחריות על הלמידה שלהם".

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

• הכרות עם תכנית הלימודים החדשה בתאטרון ליסודי ולחטיבות הביניים (2017).
  • "מהו תאטרון": העמקה בנושא, תוך הכרות והתנסות בהוראה מפורשת וחשיבה גלויה של אסטרטגיות חשיבה מסדר גבוה ומיומנויות חקר
  • "שפת התאטרון": העמקה בנושא תוך הכרות והתנסות בהנחיית תהליכי חקר מכווני תוצר יצירתי, תוך התמקדות בתוצרים של עבודה קצרת טווח ועבודה ארוכת טווח.
  • טקסים ומסכות כמקפצה להתנסות בהוראה דיפרנציאלית ולמידה בקבוצות קטנות

קהל היעד של הקורס

• מורים לתאטרון ביסודי ובחט"ב
  • מורים כלליים ביסודי ובחט"ב המעוניינים לשלב בכיתתם למידה תאטרונית מתוך עשייה
  • מורים לתאטרון בחט"ע המעוניינים להכיר ולהתנסות בהנחיית תהליכי חקר

סגל ליאור

היקף, מבנה ודרישות לגמול

הקורס בהיקף של 30 שעות עם ציון, הכולל מפגשי פנים אל פנים, מפגשים סינכרוניים ומטלות א-סינכרוניות. הקורס מוכר לאופק חדש ולעוז לתמורה (לא לדרגות 7-9). נדרשת השתתפות פעילה במפגשים סינכרוניים, נוכחות מלאה במפגשי פא"פ, הגשת מטלות א-סינכרוניות והגשת מטלת סיכום.

הקורס ייפתח במפגש פא"פ ב- 22.01.2018 בין השעות 16:15-19:30 במטח בכתובת: קלאוזנר 16, תל אביב.