הכוורת "עסקת חבילה": הוראה דיפרנציאלית במתמטיקה תשפ"ב

• מתמטיקה
  • מורים למתמטיקה בבית ספר יסודי בלבד

• 11/07/2021

קורס זה מהווה חלק מעסקאות החבילה של הכוורת.

לא מצליחים להגיע לכל התלמידים בכיתה? רוצים להתאים את הלמידה לצורכי התלמידים בעידן החדש? מחפשים את הדרך לתת מענה למגוון הלומדים והצרכים המשתנים? רוצים לדעת איך עושים כל זאת בלמידה מרחוק ומקרוב?

מרבית הכיתות כיום הן כיתות הטרוגניות. לכל תלמיד צרכים שונים, המשתנים בקצב שונה. תפקידה של ההוראה הדיפרנציאלית, המכירה בשונות בין הלומדים ושואפת לתת מענה ליחיד, היא לקדם מטרות בסיס משותפות ולהעשיר יכולות מתקדמות.

כיצד עושים זאת בהוראת המתמטיקה?

קורס זה נועד למורים המחפשים תשובות למהות ההוראה הדיפרנציאלית ולצורכי התלמיד בעידן החדש. נחשוף את המשתתפים למגוון דרכי למידה והערכה, נעניק כלים יישומיים לתכנון הוראה דיפרנציאלית בכיתה וליישומה בלמידה מרחוק ומקרוב במודלים שונים.

• היכרות עם מגוון דרכי הוראה ולמידה כדי לזהות את צורכי הלומדים ולקדם את הישגיהם
  • התנסות בשיטות הוראה שונות הנותנות מענה לדיפרנציאליות של לומדים במתמטיקה
  • יצירת מאגר שיתופי של פעילויות הבנויות באופן דיפרנציאלי לחלק מתתי־הנושאים בתוכנית הלימודים במתמטיקה
  • למידת עמיתים המבוססת על תהליך הלמידה וההתנסות בקורס

הקורס מיועד למורים למתמטיקה בבית ספר יסודי בלבד. מורים משכבות גיל אחרות לא יוכלו להשתתף בקורס.

*זהו מחזור נוסף של הקורס. אם השתתפתם במחזור הראשון או השני וקיבלתם ציון סופי מעל 60 לא ניתן להירשם בשנית (אין כפל גמול).

רוית שתיוי- צוות מתמטיקה (מטח).

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות מקנה 30 שעות לגמול עם ציון באופק חדש לתשפ"ב.

כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל .הקורס מורכב מיחידות סינכרוניות וא- סינכרוניות.

דרישות הקורס לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר ההשתלמות).
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום
  • לקבלת גמול יש דרישת השתתפות של 80%

הקורס ייפתח ב־11 ביולי 2021, ב' באב תשפ"א, ביחידה א־סינכרונית בקמפוס הווירטואלי.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס כולל משימת סיכום.