השתלמות לימוד משותף ירושלים – מורים ממשיכים (استكمال التعلم المشترك، القدس – معلمين مستمرون)

• חינוך אזרחי
  • מורים יהודים וערבים (המשתתפים בתכנית הלימוד המשותף) ביסודי, חט"ב וחט"ע ממזרח וממערב ירושלים

• אוקטובר 2018

רקע - خلفيّة:

אתם מוזמנים להירשם לקורס המשך בתכנית "לימוד משותף". לימוד משותף נועד לקרב בין קבוצות בחברה תוך שמירה על זהותה התרבותית הייחודית של כל קבוצה בשותפות. ההשתלמות רב תרבותית ומאפשרת מפגש משמעותי בין הזרמים החינוכיים בעיר ירושלים. היא נועדה להקנות למורים כלים לתכנון, ליווי ויישום לימוד משותף בדרך למידה ייחודית וחווייתית, המלווה בסדנאות דיאלוג, בביקורי גומלין,, בעבודת צוות בין תרבותי ובהתנסות פדגוגית.

התכנית פותחה על ידי מטח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית), בשותפות הדוקה עם מנח"י ומשרד החינוך, המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים.

ندعوكم بهذا للتسجيل لاستكمال تتمّة للمعلّمين في برنامج "التعلّم المشترك". يهدف التعلّم المشترك إلى التقريب بين المجموعات في المجتمع مع الحفاظ على الهُويّة الثقافيّة الخاصّة بكلّ مجموعة في الشراكة. هذا الاستكمال المتعدّد-الثقافات يتيح اللقاء ذا الأهمّيّة بين التيّارات التربويّة في القدس، ويهدف إلى إكساب المعلّمين آليّات للتخطيط، المرافقة وتطبيق التعلّم المشترك بطريقة تعلّم فريدة من نوعها وممتعة تصاحبها ورشات حوار، زيارات متبادلة، العمل ضمن طاقم متعدّد الثقافات وتجارب تعليميّة.

طُوّر البرنامج في مطاح -مركز التكنولوجيا التربويّة، من خلال التعاون الوثيق مع مديريّة التعليم في القدس، وزارة التربية والتعليم، والمقرّ للتربية المدنيّة والحياة المشتركة.

מטרות - الأهداف:

• דיאלוג בין מורים ערבים ויהודים
  • שיפור ההישגים הלימודיים של שתי הקבוצות במקצועות ליבה: מתמטיקה, אנגלית, מדעים, אזרחות, ובתחומים נוספים כמו אמנויות ומוזיקה.
  • טיפוח שותפויות בנות קיימא בין בתי ספר המבוססות על ערכי סובלנות,שוויון, פלורליזם, אמון ואמפתיה בין הקבוצות.
  • الحوار بين المعلمين العرب واليهود.
  • تحسين التحصيل العلميّ في كلتا المجموعتين في مواضيع النواة: الرياضيّات، اللغة الإنجليزيّة، العلوم، المدنيّات، وفي مجالات أخرى، مثل: الفنون والموسيقى.
  • تنمية الشراكات المستدامة بين المدارس والتي تستند إلى قيم التسامح، المساواة، التعدديّة، الثقة والتعاطف بين المجموعات.

תכני הקורס- مضامين الاستكمال:

• העמקת ההיכרות הבין אישית והבין קבוצתית וקיום שיח עמיתים בין מורים
  • היכרות עם כלים מתוקשבים להכנה ועיבוד השיעורים המשותפים
  • היכרות עם העקרונות הפדגוגיים של הלימוד המשותף בצפון אירלנד
  • تعزيز التعارف الشخصيّ والجماعيّ وإجراء حوار الزملاء بين المعلمين.
  • التعرف على آليّات محوسبة لتحضير التلاميذ ومعالجة الدروس المشتركة.
  • التوسّع في موضوع العلاقات اليهوديّة العربيّة.
  • التعرّف على المبادئ البيداغوجيّة للتعلّم المشترك في إيرلندا الشماليّة.

קהל היעד - الجمهور الهدف:

المعلمون اليهود والعرب في المدارس (المشتركين في برنامج التعلّم المشترك) الابتدائيّة، وكذلك المدارس الإعداديّة والمدارس الثانويّة في القدس الشرقيّة والغربيّة.

היקף הקורס, מבנה ודרישות לקבלת גמול:

הקורס הינו בהיקף של 60 שעות עם ציון, מוכרת לגמול.הקורס מורכב מסמינר, סדנאות, עבודה בצוותים רפלקציה ברשת.

לקבלת 60 שעות לגמול עם ציון יש להגיש  דוחות על שלבי תכנון ויישום  של תכניות הלימוד המשותף בבית הספר.

حجم الاستكمال، مبنى الاستكمال ومتطلّبات الحصول على بدل استكمال:

الاستكمال بحجم 60 ساعة مع علامة، مُعترف به للحصول على بدل استكمال.

يضم الاستكمال حلقة دراسيّة (سمينار)، محاضرات، ورشات عمل وتأمّل انعكاسيّ على شبكة الإنترنت.

للحصول على 60 ساعة استكمال مع علامة، يجب تقديم تقارير عن مراحل تخطيط وتنفيذ برامج التعلّم المشترك في المدرسة.

להרשמה/ للتسجيل:

קבוצה של סמר ושולה :

• מפגשים פנ"א ימי שלישי, 16/10, 27/11, 29/1 סמינר, 26/2/
  • עבודה בקבוצות קטנות סביב יוזמות משותפות–מועדים יקבעו בהתאם לקבוצות עבודה שיתגבשו

קבוצה של מיכל וסאאד :

• מפגשים פנ"א ימי שלישי, 23/10, 11/12, 5/2 סמינר, 12/3/

קבוצה של מיכל ודימא :

• מפגשים פנ"א , 30/10 (יום רבעי), (יום שלישי)28/11, 22/1(יום שלישי, סמינר), 5/3 (יום שלישי)

مجموعة سمر وشولا:

• لقاءات وجهًا لوجه، أيام الثلاثاء 16/10, 27/11, 29/1 حلقة دراسيّة 26/2.
  • العمل في مجموعات صغيرة على مبادرات. تُحدّد المواعيد وفق مجموعات العمل التي تتشكّل.

مجموعة ميخال وأسعد:

• لقاءات وجهًا لوجه، الثلاثاء 23/10, 11/12, 5/2 حلقة دراسيّة 12/3.

مجموعة ميخال وديما:

• لقاءات وجهًا لوجه، 10/30 (الأربعاء), 28/11, 22/1 (الثلاثاء) حلقة دراسيّة 5/3.

פרטים נוספים בהמשך
المزيد من التفاصيل سنوافيكم بها لاحقًا.