לימוד משותף – בתי ספר ירושלמים מתחברים ללמידה מורים מחזור ה

• מורים יהודים וערבים (מכל זרמי החינוך) ביסודי, חט"ב וחט"ע ממזרח וממערב ירושלים

• נובמבר 2019

רקע - خلفيّة:

אתם מוזמנים להירשם להשתלמות מורים בתכנית "לימוד משותף" מחזור ה'. לימוד משותף נועד לקרב בין קבוצות בחברה תוך שמירה על זהותה התרבותית הייחודית של כל קבוצה בשותפות. ההשתלמות רב תרבותית ומאפשרת מפגש משמעותי בין הזרמים החינוכיים בעיר. היא נועדה להקנות למורים כלים לתכנון, ליווי ויישום לימוד משותף בדרך למידה ייחודית וחווייתית, המלווה בסדנאות דינמיות, בסיורים, בהרצאות ובהתנסות פדגוגית.
התכנית פותחה על ידי מטח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית), בשותפות הדוקה עם מנח"י ומשרד החינוך, המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים.

ندعوكم بهذا للتسجيل لاستكمال المعلمين في برنامج " التعليم المشترك" الفوج الخامس. يهدف التعليم المشترك إلى التقريب بين المجموعات في المجتمع مع الحفاظ على الهُويّة الثقافيّة الخاصّة بكلّ مجموعة في الشراكة. هذا الاستكمال متعدّد-الثقافات ويتيح اللقاء الهامّ بين التيّارات التربويّة في المدينة، ويهدف إلى إكساب المعلمين آليّات للتخطيط، المرافقة وتطبيق التعليم المشترك بطريقة تعليم ذات فريدة من نوعها وممتعة، والتي تصاحبها ورشات عمل مفعمة بالنشاط، الجولات، المحاضرات والتجربة التربويّة.
طُوّر البرنامج في مطاح -مركز التكنولوجيا التربويّة، من خلال التعاون الوثيق مع مديريّة التعليم في القدس ووزارة التربية والتعليم، والمقرّ للتربية المدنيّة والحياة المشتركة.

מטרות - الأهداف:

• שיפור ההישגים הלימודיים של שתי הקבוצות במקצועות ליבה: מתמטיקה, אנגלית, מדעים, אזרחות, ובתחומים נוספים כמו אמנויות ומוזיקה.
    • פיתוח אסטרטגיות למידה והוראה חדשות המותאמות למאה ה-21.
    • טיפוח שותפויות בנות קיימא בין בתי ספר המבוססות על ערכי סובלנות, שוויון, פלורליזם, אמון ואמפתיה בין הקבוצות.
    • تحسين التحصيل العلميّ في كلا المجموعتين في مواضيع النواة: الرياضيّات، اللغة الإنجليزيّة، العلوم، المدنيّات، وفي مجالات أخرى، مثل: الفنون والموسيقى.
    • تطوير استراتيجيّات تعليم وتدريس جديدة تتكيّف مع القرن الحادي والعشرين.
    • تنمية الشراكات المستدامة بين المدارس والتي تستند إلى قيم التسامح، المساواة، التعدديّة، الثقة والتعاطف بين المجموعات.

תכני ההשתלמות - مضامين الاستكمال:

• פיתוח תכניות לשיתוף פעולה בין בתי הספר, הכוללות פיתוח מקצועי של מורים וליווי יוזמות פדגוגיות, הובלת החוויה הלימודית של התלמידים בתהליך
    • היכרות מעמיקה וקיום שיח עמיתים בין מורים
    • העמקה בנושא יחסי יהודים ערבים
    •  היכרות עם העקרונות הפדגוגיים של הלימוד המשותף בצפון אירלנד
  • تطوير برنامج للتعاون بين المدارس، يشمل التطوير المهنيّ للمعلّمين ومرافقة المبادرات البيداغوجيّة، قيادة التجربة التعليميّة للتلاميذ في هذه السيرورة.
    •  التعارف المعمّق وإجراء حوار الزملاء بين المعلمين.
    • التوسّع في موضوع العلاقات اليهوديّة العربيّة. التعرّف على المبادئ البيداغوجيّة للتعليم المشترك في إيرلندا الشماليّة.

קהל היעד - الجمهور الهدف:

מורים יהודים וערבים (מכל זרמי החינוך) ביסודי, חט"ב וחט"ע ממזרח וממערב ירושלים

المعلمون اليهود والعرب (من كافّة تيّارات التعليم) في المدارس الابتدائيّة، وكذلك المدارس الإعداديّة والمدارس الثانويّة في القدس الشرقيّة والغربيّة

היקף ההשתלמות, מבנה ודרישות לקבלת גמול:

ההשתלמות בהיקף של 60 שעות עם ציון, מוכרת לגמול. ההשתלמות מורכבת מסמינר, הרצאות, סדנאות ורפלקציה ברשת.
לקבלת 60  שעות לגמול עם ציון יש להגיש תכנית עבודה ליוזמת לימוד משותף.
حجم الاستكمال، مبنى الاستكمال ومتطلّبات الحصول على بدل استكمال: الاستكمال بحجم 60 ساعة مع علامة، مُعترف به للحصول على بدل استكمال.
الاستكمال مكوّن من حلقة دراسيّة (سمينار)، محاضرات، ورشات عمل وتأمّل انعكاسيّ على شبكة الإنترنت.
للحصول على 60 ساعة استكمال مع علامة، يجب تقديم خطّة عمل لتذويت التعليم المشترك في المدرسة