חדשנות פדגוגית – הוראה מעורבת בשיטת הסבב

• חברה ורוח
  • מורים ומורות המלמדים בחטיבות הביניים בכל תחומי החברה ורוח

• 15/07/2019

לא מצליחים להגיע לכל התלמידים בכיתה?
רוצים לשבור את ההוראה הפרונטלית באופן חדשני?
מעוניינים לגוון את מרחבי הלמידה של התלמיד תוך כדי השיעור, בקלי קלות?
חושבים שהגיע הזמן להעביר לתלמידים חלק מהאחריות ללמידה?

אם התשובות הן כן – הגעתם להשתלמות הנכונה!

צוות חברה ורוח במטח וקרן אביחי מזמינים אתכם להצטרף להשתלמות קיץ על הוראה מעורבת בשיטת הסבב –   Station Rotation Blended Learning

מהי הוראה מעורבת?
שיטת לימוד המשלבת הוראה מסורתית, כלומר למידה "פנים-מול-פנים", עם למידה מקוונת, כלומר שימוש במכשיר קצה כגון סמארטפון, מחשב נייד או טאבלט.

מהי שיטת הסבב?
במודל זה של הוראה מעורבת מחולק השיעור, הכיתה והמרחב לשלושה: מרחב אישי– בו כל תלמיד לומד למידה עצמית מתוקשבת, מרחב קבוצתי– בו קבוצת תלמידים מבצעת משימה משותפת (לימוד/ דיון/ מטלה/ יצירה…) ומרחב מורה– המשמש להקניה מותאמת לתלמידי הקבוצה.
המודל מאפשר מעורבות תלמידים רבה יותר, התאמה של המטלות לתלמידים, מגוון של חוויות למידה, ויחס אישי של המורה.
המודל פועל בהצלחה בבתי הספר בארצות הברית וגם בישראל. ניתן להתרשם מצורת העבודה ויתרונותיה בקישור המצורף.

• חשיפה לחדשנות פדגוגית בעולם
  • היכרות מעמיקה עם מודל הוראה מעורבת בשיטת הסבב
  • פיתוח יחידות לימוד בתחום דעתו של כל משתלם בליווי צוות מומחי מטח

תכני הקורס

• בחינת המושג חדשנות פדגוגית והכרות עם מיומנויות המאה ה – 21 כפי שעולות ממסמך ה OECD  (הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי)
  • הכרות עם פלטפורמות מתאימות להוראה משלבת טכנולוגיה לשימוש פשוט בכיתה
  • כיצד למקסם באופן המיטבי הוראה במרחב אישי וקבוצתי
  • הרבה זמן פיתוח בליווי מומחים כדי להיות מוכנים עם יחידות הוראה כבר לשנת הלימודים הקרובה.

מורים ומורות המלמדים בחטיבות הביניים, בכל תחומי החברה ורוח, עדיפות לצוותי מקצוע המגיעים יחד.

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות בהיקף 30 שעות עם ציון, מוכר לאופק חדש, ולעוז לתמורה, וכוללת שלושה ימים במטח (תל אביב), ומפגש סינכרוני .

15.7.19 –  9:00-15:00

16.7.19 –  9:00-15:00

18.7.19 –  9:00-15:00

שתי יחידות א סינכרוניות בין התאריכים 4.8.19-30.8.19

דרישות הקורס

לקבלת גמול השתלמות יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: שלושה ימי פנים אל פנים וביצוע משימת סיכום.

הניסוח בלשון נקבה/זכר, האמור מיועד לגברים ונשים כאחד