חשיבה מסדר גבוה בלמידת כימיה ובבחינות הבגרות

• כימיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מדריכי כימיה ומורים מובילים בכימיה

• 24/11/2021

חשיבה מסדר גבוה חיונית להצלחה ולתפקוד יעיל בכל היבט של חיי הפרט בעידן הידע; היא תורמת להבנה מעמיקה של תכנים, ולהבניית ידע במהלך הלמידה. היא כוללת מגוון יכולות וסוגי חשיבה, ודורשת מיומנויות של פתרון בעיות, של שאילת שאלות, של חשיבה ביקורתית, של קבלת החלטות ושל לקיחת אחריות. כימיה מבחני בגרות כוללים שאלות מסדר גבוה בהשתלמות נבדוק כיצד מיומנויות אלו באות לידי ביטוי בלימודי הכימיה, במגוון הנושאים הנלמדים ובבחינת הבגרות בכימיה. אלו קשיים עומדים בפני המורים והתלמידים בהתמודדות עם שאלות אלו.

•     לזהות ולכתוב שאלות ברמות חשיבה שונות.
  •     לקבל רעיונות להדרכת התלמידים לענות על שאלות חשיבה מסדר גבוה
  •     לקבל רעיונות להדרכת התלמידים לטעון טיעונים מנומקים ולנקוט עמדה
  •     לכתוב מחוונים להערכת שאלות מסדר חשיבה גבוה

מדריכים ומורים מובילים בכימיה

מנחי הקורס

חנאן גנטוס וענת פלדנקרייז

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות מקנה 30 שעות לגמול עם ציון באופק חדש/ עוז לתמורה.

כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים.

דרישות לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר ההשתלמות).
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום

מפגש פתיחה

הקורס ייפתח ב-24/11/2021, כ' בכסלו תשפ"ב במפגש סנכרוני שיתקיים בין השעות 20:00-21:30.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום.