חשיבה מסדר גבוה בתהליכי הערכה בשפת אם ערבית

• ערבית
  • מורי ורכזי שפה ערבית על יסודי

• 14/01/2019

"חשיבה היא פעילות מורכבת ורבת פנים שבלעדיה לא מתרחשת למידה משמעותית, ואכן הלמידה המשמעותית מתרחשת כאשר יש מפגש עמוק בין התוכן הנלמד לבין עולמו הפנימי של הלומד. הדבר בא לידי ביטוי בתחושת המעורבות, הרלוונטיות והערך של הלמידה".

לאור זה, בשנים האחרונות החל תהליך חדש של כניסת שאלות העוסקות בחשיבה מסדר גבוה,  בבחינות הבגרות וגם בבחינות המיצ"ב, על מנת להכין את תלמידינו לעתיד , להיות מעורבים במתרחש סביבם ולהיות ביקורתיים ועצמאיים, והמסוגלים להתאים את עצמם למאה ה-21. כל זה מצריך הקניית כלים ומיומנויות מיוחדים מעבר להקניית הידע בשפה.

בקורס זה נפצח יחד את הדרך להשתמש בבחינות אלו כדי לעודד חשיבה מסדר גבוה בקרב התלמידים והמורים בשפה הערבית, לקדם מיומנויות חשיבה ואסטרטגיות חשיבה.

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

• לזהות שאלות ברמות חשיבה שונות ולהתנסות בכתיבה עצמאית של שאלות מסוגים אלה.
  • להתנסות בכתיבה עצמאית של שאלות עמ"ר ותרגול התלמידים באמצעות פעילויות מסוגים שונים.
  • לצור מחוונים להערכת תשובות לשאלות מסוגים אלה

קהל היעד של הקורס

מורי ורכזי שפה ערבית על יסודי

מנחה הקורס

גב' מנאל חאסקיה

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכרות לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה. תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל פרט למפגשי פנים אל פנים. הקורס מחולק לחידות לימוד הכוללות חומר תאורטי ומשימות לביצוע.

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

פתיחת הקורס

הקורס ייפתח בתאריך 14.01.19 במפגש פא"פ בין השעות 16:00-19:00 בפסג"ה טייבה.