טיפוח אמפתיה והתמודדות עם גזענות בבית הספר/ تنمية التعاطف والتعامل مع العنصرية في المدرسة – קיץ תשפ"א

• כללי חברה ורוח
  • יועצות, רכזים חברתיים ומחנכים, מורים הומניסטיקה (מולדת חברה ואזרחות, ספרות היסטוריה, תנ"ך, תרבות ישראל, גיאוגרפיה, שפה ואזרחות), ומחנכים.

• 18/07/2021

רקע

מומחים בתחום הפסיכולוגיה החברתית טענו מאז ומתמיד, שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם גזענות היא באמצעות מפגשים. נכיר מצגות וסרטונים שונים שבאמצעותם ניתן לטפח אמפתיה כלפי דמויות שונות מחוץ ובתוך החברה הישראלית בכלל והחברה הערבית בפרט. בהשתלמות גם נכיר משאבי הוראה שיסייעו לכם להביא  את הנושא לכיתה ולהוות עבורכם משאב להתמודדות עם ביטויים של גזענות בתוך הכיתה.

خلفية: لطالما جادل الخبراء في مجال علم النفس الاجتماعي بأن الطريقة الأكثر فعالية للتعامل مع العنصرية هي من خلال اللقاءات. في التدريب المتقدم ، سنشاهد شرائح وافلام قصيرة وسنتعرف على قصص وأعمال مختلفة يمكن من خلالها تنمية التعاطف مع شخصيات مختلفة خارج وداخل المجتمع الإسرائيلي عامة والعربي خاصة. في التدريب المتقدم ، سنتعرف أيضًا على موارد التدريس التي ستساعدك على إحضار الموضوع إلى الفصل وتكون مصدرًا لك للتعامل مع التعبيرات العنصرية داخل الفصل الدراسي.

קהל היעד/ الجمهور المستهدف:

• יועצות
  • רכזים חברתיים ומחנכים
  • מורים הומניסטיקה (מולדת חברה ואזרחות, ספרות היסטוריה, תנ"ך, תרבות ישראל, גיאוגרפיה, שפה ואזרחות), ומחנכים.
  • استشاريون
  • المنسقين الاجتماعيين والمربين
  • معلمو العلوم الإنسانية (وطن المجتمع والمواطنة ، أدب التاريخ ، الكتاب المقدس، الثقافة الإسرائيلية ، الجغرافيا ، اللغة والمواطنة) ومربيين

ביסודי, בחטיבת הביניים וחטיבה עליונה

في المدارس الابتدائية والمتوسطة والثانوية

מטרות ההשתלמות/ أهداف التدريب:

• ללמוד על טיפוח אמפתיה והתמודדות עם גזענות באמצעות מגע ישיר, עקיף או מדומיין.
  • להיחשף למשאבי הוראה המלווים את המפגשים הסינכרוניים
  • تعرف على تنمية التعاطف والتعامل مع العنصرية من خلال الاتصال المباشر أو غير المباشر أو المتخيل.
  • التعرف على المصادر التعليمية المصاحبة للجلسات المتزامنة

מנחה

ד"ר נהאיה עווידה

פרטי ההשתלמות/ تفاصيل التدريب:

• ההשתלמות מוכרת לגמול בהיקף של 30 שעות גמול עם ציון
    •  ההשתלמות כוללת ארבעה מפגשים סינכרוניים  של 2 שעות ( סה"כ 8 שעות), שש יחידות הוראה אסינכרוניים (22שעות) ומטלה מסכמת
  • يتم الاعتراف بالتدريب المتقدم لمكافأة 30 ساعة مع تقدير
  • يشمل التدريب المتقدم ثلاث جلسات متزامنة لمدة ساعتين (ما مجموعه 6 ساعات) وست وحدات تعليمية غير متزامنة (24 ساعة) ومهمة ختامية

דרישות ההשתלמות/ متطلبات التدريب المتقدم:

על מנת לקבל גמול יש למלא את כל המשימות ברשת ואת המטלה

من أجل الحصول على مكافأة ، يجب إكمال جميع المهام في الشبكة والمهمة

לוח זמנים למפגשים סינכרוניים ואסינכרוניים / الجدول الزمني للاجتماعات المتزامنة وغير المتزامنة