כשהחינוך המיוחד פוגש את תחום הדעת – תנ"ך חמ"ד

• תנ"ך חמ"ד במודל "איחוד מול ייחוד"
  • יסודי חמ"ד – למורי חינוך מיוחד וכן הכלה ושילוב

• 20/11/2020

אתגר גדול ניצב בפנינו: להכיר את התנ"ך לתלמידנו, לקרב אליהם את תכניו, ולקשור אותם אל הספר שהוא אבן יסוד בזהות היהודית.

כיצד מתבצע המפגש הזה? וכיצד הוא הופך לפורה, מעניין, עתיר שיח וחשיבה, ודווקא בכיתות החינוך המיוחד? בהשתלמות נתמקד בשאלות הללו, נתייחס לקושי ולאתגרים ונעמיק בעקרונות ובמתן כלים להוראה.

יסודי חמ"ד – למורי חינוך מיוחד וכן הכלה ושילוב.

• לאפשר יצירת חיבור, ענין וקרבה בין התלמידים לתנך
  • לגבש תפישת הוראה תנ"ך בחינוך המיוחד, בהלימה לתכנית הלימודים
  • להקנות כלי הוראה קונקרטיים למורים

מנחה הקורס

יאיר ליברמן, M.A בהוראה ובתנ"ך, רכז ארצי להוראת תנ"ך בבתי הספר היסודיים, מרצה ומפתח תכניות לימודים.

היקף ומבנה הקורס

30 שעות עם ציון מוכר כגמול באופק חדש ובעוז לתמורה. מפגשים סינכרוניים וא-סינכרוניים.

דרישות הקורס

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש להיות נוכחים במפגשים ולבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

מועד פתיחת הקורס

הקורס ייפתח ב-20.11.20 ביחידה א- סינכרונית.

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס כולל משימת סיכום.