לחקור, ליצור ולשתף – ויקיפדיה בהוראת עברית לעל יסודי

• עברית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורי העברית בכיתות ט'-י"ב שלא השלימו קורס זה בשנים קודמות

• 25/11/2018

"תארו לעצמכם עולם שבו לכל אדם יש גישה חופשית למכלול הידע האנושי- זה מה שאנחנו עושים" ג'ימי ויילס, מייסד ויקיפדיה

הטכנולוגיה שינתה את האופן שבו אנו מחפשים מידע, מארגנים מידע, יוצרים ומפיצים מידע.
כמו כל מי שצורך מידע מהמרשתת גם התלמידים שלכם פונים לוויקיפדיה… זה הזמן להיכנס אל מאחורי הקלעים השקופים של ויקיפדיה.

בקורס זה נכיר ערכים המאפיינים את ויקיפדיה, ונלמד איך להנחות את התלמידים לקרוא ערך בקריאה ביקורתית.
יחד ניצור חומרי הוראה המשלבים חקר ושיתופיות המאפיינים את הוויקיפדיה, נפתח יחידות להערכה חלופית, נדון בסוגיות ודילמות וכמובן נתמקצע.
הקורס יתקיים בסביבה דיגיטלית בה תוכלו לקחת חלק פעיל בקהילת מורים לעברית הנעזרים בוויקיפדיה בהוראה.

משושים

• הנגשת ויקיפדיה, תכניה וערכיה למורה ככלי פדגוגי ואמצעי למידה
  • רכישת כלים לעבודה בסביבה דיגיטלית ואוריינות דיגיטלית
  • פיתוח קהילת מורים משתפת, מתמקצעת ויוצרת בסביבה דיגיטלית

קהל היעד של הקורס

מורי העברית בכיתות ט'-י"ב שלא השלימו קורס זה בשנים קודמות

מנחה הקורס

מירב שראל

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכר לגמול לאופק חדש ולעוז לתמורה. כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס מחולק ל-7 יחידות לימוד וירטואליות הכוללות חומר תיאורטי ומשימות לביצוע.

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

• הקורס ייפתח ביום א' ב-25.11.18  ביחידה א-סינכרונית, אותה תצטרכו להשלים במשך פרק זמן מוקצב מראש.
  • יתר מועדי הקורס יפורסמו בהמשך**