לימוד משותף בהיסטוריה – التعلّم المشترك في التاريخ

• מורות ומורים להיסטוריה בחטיבות הביניים

• מרץ 2019

רקע - خلفيّة:

אנו מזמינים אתכם למסע של לימוד משותף ודיאלוג נרטיבי שיחל במרץ 2019 ויסתיים במרץ 2020.

קהל יעד: מורות ומורים להיסטוריה בחטיבות הביניים

ندعوكم إلى رحلة التعلّم المشترك والحوار القائم على الرواية التاريخيّة التي ستبدأ في شهر آذار 2019 وتنتهي في شهر آذار 2020.

جمهور الهدف: معلّمات ومعلّمو التاريخ في المرحلة الإعداديّة

מבנה התוכנית - يتألّف البرنامج من مرحلتيْن:

התכנית בנויה משני שלבים:

שלב 1 (מרץ עד יולי 2019) שנועד לפתח מיומנויות היסטוריות תוך דיאלוג והיכרות מעמיקה עם מורים עמיתים מזרמי חינוך שונים.

ההשתלמות בת 30 שעות הכוללת: שני מפגשים פנים אל פנים, למידה מקוונת ונסיעה משותפת לגרמניה (המבורג) בתאריכים  30.6 – 4.7.

שלב 2 (ספטמבר 2019 עד מרץ 2020) שנועד לגבש תכנית לימוד משותף בהיסטוריה על-בסיס תכניות הלימודים בחט"ב ובדגש על מיומנויות היסטוריות כגון חשיבה היסטורית, נסיבתיות ועבודה עם מקורות; התכנית תיושם הלכה למעשה בשישה שיעורים כפולים, שיתקיימו במשותף (באופן מקוון או פנים אל פנים).

לתשומת לבכם: יתקיימו שתי השתלמויות בשנים (שלב 1 ושלב 2) תשע"ט ותש"פ – כדי לקחת חלק בתכנית יש להשתתף בתכנית המלאה על שני שלביה.

المرحلة 1 (آذار حتّى تمّوز 2019) تهدف إلى تطوير المهارات التاريخيّة عبر الحوار والتعارف المعمّق مع المعلّمين الزملاء من تيّارات التعليم المختلفة.

الاستكمال مكوّن من 30 ساعة ويشمل: لقاءان وجهًا لوجه، التعلّم عن بُعد والسفر المشترك إلى ألمانيا (هامبورغ) في الفترة بين 30.6 – 4.7.

المرحلة 2 (شهر أيلول 2019 حتّى شهر آذار 2020) تهدف إلى بلورة برنامج للتعلّم المشترك في التاريخ يستند إلى المناهج التعليميّة في المرحلة الإعداديّة مع التأكيد على المهارات التاريخيّة مثل، التفكير التاريخيّ، الظرفيّة والعمل مع المراجع، ينفّذ البرنامج على أرض الواقع في ستّة دروس مزدوجة، تجرى بشكل مشترك (عن بُعد أو وجهًا لوجه).

نلفت انتباهكم: سيُنظّم استكمالان في الأعوام الدراسيّة (المرحلة 1 والمرحلة 2) 2018\ 2019، 2019\2020- للاستفادة من البرنامج يجب المشاركة في البرنامج الكامل على مرحلتيْه.

מטרות - الأهداف:

לגבש תכנית לימוד משותף בהיסטוריה על-בסיס תכניות הלימודים בחט"ב ובדגש על מיומנויות היסטוריות כגון חשיבה היסטורית, נסיבתיות ועבודה עם מקורות.

تطوير المهارات التاريخيّة خلال الحوار والتعارف المعمّق مع المعلّمين الزملاء من تيّارات التعليم المختلفة.

بلورة برنامج للتعلّم المشترك في التاريخ يستند على المناهج التعليميّة في المرحلة الإعداديّة مع التأكيد على المهارات التاريخيّة مثل، التفكير التاريخيّ، الظروف والعمل مع المصادر التاريخيّة.

פרטי הקורס - متطلّبات المساق:

הקורס מוכר לגמול אופק חדש ועוז לתמורה בהיקף של 30 שעות עם ציון.

• הקורס כולל שני מפגשים פנים אל פנים: בתאריך ה3.3 במרכז לטכנולוגיה חינוכית (קלאוזנר 16 תל אביב) בין השעות 14:30-19:00 ובתאריך 23.6 בין השעות 9:30 -16:00 בירושלים (פרטים בהמשך)

כל שאר תהליך הלמידה מתקיים בלמידה א-סינכרונית ברשת האינטרנט הביתית של כל מורה (16 שעות).

נסיעה משותפת לגרמניה (המבורג) בתאריכים  30.6 – 4.7.

הקורס מוכר לגמול בהיקף של 30 שעות עם ציון.

المساق معترف به للحصول على بدل استكمال في أفق جديد وعوز لتموراه بحجم 30 ساعة مع علامة.

• يشمل المساق لقاءَين وجهًا لوجه: بتاريخ 3.3 في مركز التكنولوجيا التربويّة – مطاح (كلاوزنر 16 تلّ أبيب) بين الساعات 14:30-19:00 وبتاريخ 23.6 بين الساعات 9:30 -16:00 في القدس (التفاصيل لاحقًا).

بقيّة سيرورة التعلّم تجري عبر تقنيّة التعلّم عن بعد على شبكة الإنترنت البيتيّة لكلّ معلّم (16 ساعة).

السفر المشترك إلى ألمانيا (هامبورغ) في الفترة الواقعة بين 30.6 – 4.7.

المساق معترف به لبدل استكمال بحجم 30 ساعة مع علامة.

דרישות הקורס - متطلّبات المساق :

על מנת לקבל גמול יש להשתתף בשני מפגשי פנים אל פנים, למלא את כל המשימות ברשת ואת המטלה המסכמת, ולהשתלם בתכנית על שני שלביה.

מספר המקומות מוגבל ל-20 מורים (יהודים וערבים). ההשתתפות בתכנית כפופה לראיון מקוון ולהסכמת מנהל/ת בית הספר.

للحصول على بدل الاستكمال يجب المشاركة في اللقاءَين وجهًا لوجه، تنفيذ جميع المهامّ على شبكة الإنترنت وكذلك المهمّة الإجماليّة، والمشاركة في الاستكمال بمرحلتيْه.

عدد الأماكن محدود لـ 20 معلّمًا (من اليهود والعرب). المشاركة في البرنامج منوطة بمقابلة عن بُعد (عبر الحاسوب) وموافقة مدير/ ة المدرسة.