לימוד משותף בערבית ליהודים ועברית לערבים באזור השרון והמשולש

• מורות ומורים לערבית מהשרון ולעברית מהמשולש

• 14/09/2020

מורי ערבית ועברית יקרים,
מחוז מרכז, המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים ומטח שמחים להזמין אתכם להשתתף בקורס פיתוח מקצועי בעברית לערבים ובערבית ליהודים לקידום שיעורים משותפים במסגרת תוכנית הלימוד המשותף באזור השרון והמשולש.
מחקר השפות עולה כי אינטראקציה עם דוברי השפה יוצרת מוטיבציה ללמידתה ומשפרת הישגים. באמצעות אינטראקציה בין דוברי עברית וערבית כשפות אם, לימוד משותף יקדם מיומנויות שיח ותקשורת תוך תרגול תוכניות הלימודים, ולצד זאת יקדם היכרות וקבלת האחר בין תלמידים יהודים וערבים באזור השרון והמשולש.
בתקופה זו של התבססות על למידה היברידית על רקע התפשטות הקורונה, לימוד משותף יהווה גם הזדמנות לתרגול מיומנויות דיגיטליות והוראה ולמידה חווייתיות באמצעים טכנו-פדגוגיים.
הקורס יתמקד בנושאים משותפים מתוך תוכניות הלימודים, המזמנים תרגול של שתי השפות. במהלכו נעמיק בתוכניות הלימודים, נזהה את הנושאים המשותפים, נפתח, נתכנן ונלווה את יישום השיעורים המשותפים בנושא חודשי המשותף לשתי תוכניות הלימודים, כגון היכרות וברכות, אני ומשפחתי, בית ספרי ועוד (בהתאם לגילאי התלמידים).
הקורס יספק זמן תכנון משותף מונחה פדגוגית, ותגמול בשעות השתלמות על ביצוע השיעורים המשותפים.

מורות ומורים לערבית מהשרון ולעברית מהמשולש.

לימוד משותף מקדם כישורי תקשורת ושיח בשפות עברית וערבית, בהתאם לתוכניות הלימודים, באמצעות שיעורים משותפים בין בתי ספר עבריים וערביים באזור השרון והמשולש.

מטרות הקורס כוללות:

-העמקה בתוכניות הלימודים בעברית לערבים ובערבית ליהודים.

-תכנון ויישום של שיעורים משותפים שיפותחו במיוחד והתאמתם על ידי המורים המובילים לצרכים הייחודיים לכל צמד.

-למידת עמיתים.

-חינוך לסובלנות וקבלת האחר.

נושאי הקורס

-תכנון משותף של שיעורים על בסיס תוכניות הלימודים בעברית לערבים ובערבית ליהודים.

-הוראת שיעורי הכנה ללימוד המשותף בכיתות האם.

-הוראה משותפת ורפלקציה.

-קידום כישורי שיח בהקשרים יומיומיים באמצעות שיעורים משותפים.

מנחים

הדרכה פדגוגית: זהבית דבס (מדריכה מחוזית לערבית במגזר היהודי, מחוז מרכז) וסמר חאג' יחיא (מדריכת עברית לערבים, מכללת בית ברל וחוקרת הלימוד המשותף באוניברסיטת ת"א)
הנחיה: ד"ר שני פייס, צוות לימוד משותף, מטח.

היקף ומבנה הקורס

הקורס בהיקף 60 שעות, מוכר לאופק חדש ועוז לתמורה, כולל סדנאות, הרצאות, תכנון משותף, יישום השיעורים המשותפים ורפלקציה.

דרישות הקורס

לקבלת הגמול, על המשתתפים לקחת חלק בכל חלקי הקורס: זום/פנים אל פנים, סביבה מקוונת (מודל), יישום השיעורים המשותפים וביצוע מטלת סיכום, כדלקמן:

10 מפגשי זום
יישום השיעורים המשותפים
משימות א-סינכרוניות
מטלת סיכום

מועדי הקורס

מפגשים סינכרוניים יתקיימו בתאריכים הבאים-

23/11, 7/12, 21/12, 18/1, 1/2, 8/3, 17/3, 24/5

בין השעות- 15:00-18:00

*ההשתלמות בהיקף 60 שעות עם גמול, מוכרת לאופק חדש ועוז לתמורה
*קבלת הגמול מותנית בהשתתפות בכל המפגשים, יישום השיעורים המשותפים, הגשת המטלות בסביבה והעבודה המסכמת.