למידה בדרך החקר במדעי הסביבה – אקוטופ, סדנה סביבתית וניתוח מחקר מדעי

• מדעי הסביבה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים למדעי הסביבה בחטיבה העליונה

• 27/10/2020

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

ע"פ תכנית הלימודים במגמת התמחות במדעי הסביבה: "העיקרון הדידקטי שביסוד התכנית הוא שילוב בין למידת חקר בבית הספר ובסביבה לבין מעורבות ואזרחות פעילה"

החקר והלמידה החוץ כיתתית, הינם דרכי למידה חווייתיות המאפשרות לימוד משמעותי תוך פיתוח  סקרנות, הנאה, אתגר אכפתיות ואחריות לסביבה אצל התלמיד. בהתאם למפרט תכנית הלימודים, למידה באמצעות חקר מהווה נתח עיקרי בהוראת מדעי הסביבה, מיומנויות חקר באות לידי ביטוי בניתוח מחקר מדעי בחלק העיוני בהערכה החיצונית (60%) ובמרבית פרקי העשייה החינוכית בהערכה הפנימית (40%).

מורים למדעי הסביבה בחטיבה העליונה

• רכישת שליטה בתהליכי הנחיה של מיומנויות חקר
  • התנסות בתכנון וביצוע מחקר מדעי עם תלמידים
  • התמודדות עם אתגרים בהנחיית עבודת חקר עם תלמידים
  • התנסות בניתוח מחקר מדעי

מנחה הקורס

מוסטפא עוסמאן

היקף, מבנה ודרישות לגמול

• ההשתלמות בהיקף של 30 שעות כשכל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל.
  • ההשתלמות מחולקת ל-10 יחידות לימוד וירטואליות הכוללות חומר תיאורטי ומשימות לביצוע.
  • לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע את כל המשימות באתר ההשתלמות, כולל משימת הסיכום.
  • ההשתלמות כוללת כ 3 יחידות סינכרוניות (פתיחה, אמצע וסיכום).

הקורס ייפתח במפגש סינכרוני בתאריך 27.10.20  בין השעות 20:00-21:30.