חוקרים ספרות ערבית, למידה מבוססת חקר

• ספרות ערבית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים לערבית בחטיבת ביניים ובחטיבה עליונה

• 30/10/2022

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

הקורס המובא כאן הוא בהיקף של 60 שעות. (חלק א', וחלק ב')

בחלק א', המורים יתנסו בחקר כלומדים, יתוודעו לתהליך ההערכה של תוצרי חקר, יתכננו הפעלה של יחידת לימוד בדרך החקר ויבחנו באופן רפלקיטיבי את תהליך הלמידה שחוו בקורס. כך, המורים ילמדו:

• ילמדו על רמות של חקר ועל שלבי תהליך החקר,
  •  ילמדו כיצד לבחור נושא/ים המתאימים לחקר וכיצד לנסח שאלת חקר פורייה בתחום הדעת,
  • יוכלו להוביל תהליך של למידת חקר בכיתתם, וידעו כיצד להעריך ולציינן את תהליך הלמידה ואת התוצרים של תלמידיהם.

בחלק ב', המורים ילמדו:

• להתנסות כלומדים בשלבי החקר בהקשר דיציפלינארי
  • להכיר אסטרטגיות להוראה בדרך החקר
  • ליישם את מה שלמדו בהשתלמות ע"י הוראה בדרך החקר עם תלמידים בכיתתם.

מורים לערבית בחטיבת ביניים ובחטיבה עליונה

1. לתת מענה למדניות הפדגוגית המתייחסת להערכה חלופית בית ספרית (30 אחוז מציון הבגרות)
  2. להכיר את מהות תהליך החקר על מגוון אופניו וסוגיו ולהציג את התמונה הכוללת של נושא החקר
  3. להתנסות בהוראת מיומנויות למידה בדרך החקר ובהערכת הלמידה כדרך ליישום למידה משמעותית

הדיל כיאל.

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות בהיקף של 60 שעות עם ציון, הכוללים מפגש אחד במתכונת פנים אל פנים שיתקיים בתחילת ההשתלמות, מפגשים סינכרוניים וא-סינכרוניים.

ההשתלמות מוכרת לאופק חדש ולעוז לתמורה. למעט המפגש פנים אל פנים, כלל תהליך הלמידה יתבצע דרך רשת האינטרנט, בקמפוס הווירטואלי של עובדי ההוראה, מביתו של כל משתלם בזמן הנוח לו, במסגרת הזמנים שנקבעו מראש. ההשתלמות מחולקת ליחידות לימוד וירטואליות, הכוללות חומרי למידה ומשימות לביצוע.

דרישות לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר ההשתלמות).
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום
  • לקבלת גמול יש דרישת השתתפות של 80%

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ביום א' , 30/10/2022, ביחידה א- סינכרונית.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום