למידה מבוססת פרויקטים (PBL) – ערבית לדוברי ערבית

• ערבית לדוברי ערבית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים במגזר הערבי בכל שכבות הגיל

• 23/10/2019

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

מודל ה-PBL  למידה מבוססת פרויקטים, הוא אמצעי ללמידה התנסותית וחווייתית המאפשר עבודה על מיומנויות של המאה ה-21 כמו חשיבה יצירתית, למידה פעילה, עבודה בקבוצות, משוב עמיתים.
ה-  PBLהוא בראש וראשונה למידה התנסותית המשלבת עשיה יצירתית שבסופה תוצר. המורים שילמדו בקורס זה יכירו את עקרונות ה-PBL ויתנסו בפיתוח ותכנון תהליך שיוכלו ליישם בכיתותיהם.

לצפייה בסרטון המסביר על מודל PBL לחצו כאן.

הקורס- " למידה מבוססת פרויקטים בשפה הערבית"  נותן מענה למורים המתמקד בחלק היצירתי של למידה משמעותית. הקורס כולל שיעורים סינכרוניים ויחידות למידה א-סינכרוניות, כאשר תהליך הלמידה מתקיים ברשת האינטרנט מביתו של כול מורה.

למידה מבוססת פרויקטים שייכת ל"משפחה" הרחבה של הערכה חלופית השמה  במרכז תהליכים של חקר פעיל בתוך העולם הרלוונטי לתלמידים.

• חשיפה לעקרונות ומושגים העומדים בבסיס הלמידה מבוססת פרויקטים, להבדלים בין PBL  לחלופות הערכה אחרות, לדוגמאות מהשטח של פרויקטים לימודיים.
  • הטמעת יכולות למידה עצמית ויצירת הרגלי למידה עצמית שילוו את הלומד לאורך שנים.
  • התנסות כלומדים ביצירת פרויקט שהתוצר שלו הוא הפרויקט שיעבירו בכיתה
  • הגברת מוטיבציה ללמוד על ידי העברת האחריות ללמידה אל התלמיד עצמו.

מורים במגזר הערבי ביסודי, חטיבת ביניים וחטיבה עליונה בעלי חשיבה 'מחוץ לקופסה', המעוניינים לקדם למידה משמעותית כרלוונטית וחווייתית בתחום פורץ דרך זה.

מנחה הקורס

מנסור סאמי עתאמנה.

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכר לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה. כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס מחולק ל-10 יחידות לימוד מקוונות הכוללות חומר תאורטי (הרצאות, סרטונים, חומרי קריאה) ומשימות לביצוע.

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון עליכם לעמוד בדרישות הבאות:

• להשתתף במפגש הפתיחה הסינכרוני בתאריך 23.10.2019.
  • לנכוח במפגשים הסינכרוניים לאורך הקורס.
  • לבצע 100% מהמשימות שבאתר הקורס.
  • להשלים את משימת הסיכום עם ציון עובר 65 ומעלה – יש להגיש את משימת הסיכום עד לתאריך 31.3.2020.

הקורס ייפתח ביום רביעי, 23.10.2019, במפגש סינכרוני בשעה 20:30 – 22:00.

המפגש דורש את השתתפותכם ולקראתו תצא הודעה מסודרת לנרשמים באופן אישי.

סילבוס מפורט יפורסם בהמשך**

במהלך הקורס יתקיימו יחידות סינכרוניות בהם תידרש השתתפותכם, ויחידות א-סינכרוניות מקוונות אותן תצטרכו להשלים במשך פרק זמן מוקצב מראש.