"לפנות מקום לכתיבה" -קורס כתיבה מקוון

• ספרות ממלכתי
  • מורי ספרות חט"ב וחט"ע

• 18/10/2020

דווקא בעולם שבו יש כל כך הרבה כותבות וכותבים: ברשתות החברתיות מרובים הפוסטים, הבלוגים והכותרים החדשים, ממעטים התלמידים לקרוא, וממעטים לבטא עצמם בכתיבה. ניכר הצמא והרצון להבעה בכתב, תפקיד המורה לאפשר זאת.

שיעור ספרות יכול להיות המקום להתנסות בכתיבה מסוגים שונים: חופשית-פרטית, ממוקדת, דיאלקטית, ולייצר מפגש בלתי-אמצעי בין הטקסט לתלמיד בכיתה תוך מחשבה מפרה ושיתוף תומך.

שרית זמיר-שפיר

• הבחנה בין סגנונות כתיבה
  • התנסות בכתיבה מסוגים שונים
  • היכרות עם אופני קריאה בכיתה
  • התנסות בשילוב כתיבה במהלך שיעורי ספרות כמקדמת הבנה ולימוד, מתוך עניין, ביטוי ויצירה, הן לתלמיד והן למורה.
  • חיזוק קשר מורה-תלמיד

מורי ספרות חט"ב וחט"ע.

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות בהיקף של 30 שעות עם ציון, מוכרת לאופק חדש ולעוז לתמורה. תהליך הלמידה מתקיים באופן מקוון בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה,

דרישות לקבלת גמול

השתתפות במפגשים סינכרוניים, ביצוע משימות א-סינכרוניות ומשימת סיכום בציון 60 לפחות.

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ב 18.10.2020, ל' בתשרי תשפ"א.

לקבלת גמול יש להשתתף במפגשי ופעילויות ההשתלמות, לקרוא את חומרי הלמידה באתר ההשתלמות ולבצע את המשימות ולהגיש משימת סיכום.