מאחורי הקלעים השקופים של ויקיפדיה – הירהורים וערעורים בביולוגיה

• ביולוגיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים לביולוגיה בחט"ע שלא השתתפו בקורס בשנים קודמות

• 15/10/2017

"תארו לעצמכם עולם שבו לכל אדם יש גישה חופשית למכלול הידע האנושי…" (מתוך ויקימדיה ישראל)

מצב נתון: תלמידים במגמות ביולוגיה ברחבי הארץ משתמשים באינציקלופדיה החופשית ויקיפדיה לצורכי הלימוד שלהם במסגרת בית הספר. מורים רבים אינם מודעים למימדים של ויקיפדיה ולתהליכי תיקוף המידע שמתרחשים מאחורי הקלעים שלה, ולכן לא תמיד סומכים על מהימנות הערכים הקיימים בה.

אבל מה אם…

נכיר את מבנה האינצקלופדיה ואת תהליכי בניית הידע בה?

נילמד איך להנחות את התלמידים לקרוא ערך בקריאה ביקורתית, להרהר בכתוב בו ואולי אפילו לערער עליו?

איזו השפעה תהיה לתהליכים האלה על התלמידים שלנו?

מסגרת הקורס

ציר זמן

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

• הנגשת ויקיפדיה ותכניה למורים לביולוגיה ככלי פדגוגי ואמצעי למידה, הוראה והערכה.
  • פיתוח ראייה ביקורתית למאגרי המידע השיתופיים של ויקיפדיה.
  • היכרות עם כוחה של הקהילה בוויקיפדיה ודריסת רגל ראשונית בקהילת הוויקיפדים.
  • חשיפה למיזמים רלוונטיים להוראת הביולוגיה כגון פרויקט פרוטאופדיה.

קהל היעד של הקורס

מורים לביולוגיה בחטיבה העליונה שלא השתתפו בקורס בשנים קודמות

מנחה הקורס

מוסטפא עוסמאן

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכרות לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה. כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס מחולק ל-7 יחידות לימוד וירטואליות הכוללות חומר תאורטי ומשימות לביצוע. לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

הקורס ייפתח בתאריך 15.10.17, כ"ה בתשרי תשע"ז,  ביחידה א-סינכרונית, אותה תצטרכו להשלים במשך פרק זמן מוקצב מראש.

כמו כן צפויים שני מפגשים סינכרוניים במועדים הבאים:

• בתאריך 26.11.2017 בשעה 20:00 יתקיים מפגש סינכרוני
  • בתאריך 21.1.2018 בשעה 20:00 יתקיים מפגש סינכרוני

שימו לב!  בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור.