מודלים בהוראה רב/בין תחומית בחטיבת הביניים – חברה ורוח

• חברה ורוח ואומנויות
  • מורים בחטיבות הביניים מתחומי חברה ורוח ותחומי אומנויות

• 24/10/2021

ההרשמה נסגרה – אם ברצונך להירשם ניתן לפנות במייל לשושי יצחקי או תמר פורת.

shoshiyi@gmail.com

tamiporat007@gmail.com

רוצים לייצר חוויית לימוד אחרת לתלמידיכם? רוצים לייצר למידה יצירתית ומגוונת בהוראה מרחוק?

מאמינים שצריך לשלב גישה רב תחומית בהוראה?

הצטרפו למזכירות הפדגוגית ולמטח בהשתלמות "מודלים בהוראה בין תחומית בחטיבת הביניים"

הוראה רב/בין תחומית היא במהותה פורצת גבולות מבוססת על שיח משותף, דיונים ולמידת עמיתים.  מדובר בהוראה יצירתית, המתבססת על תחומי ידע רחבים ומיומנויות שונות.  היא למעשה מקבילה להתנהלות בחיים שבה אנחנו לא מפרידים באופן ברור כל כך בין התחומים השונים.

בקורס תוכלו ללמוד ולהתנסות ב:

* תכנון שיעורים ויחידות הוראה רב/בין תחומיות על פי מודלים שונים.

* התנסות בהוראה של יחידות הוראה רב/בין תחומיות ובעקבות זאת שיח רפלקטיבי ולמידת עמיתים,

יחידות המקבילות ליחידות ההוראה הדיסציפלינריות המקוונות הבנויות סביב רעיון גדול, המופיעות במרחב הפדגוגי.

• חשיפה למודלים מגוונים של הוראה רב-תחומית ובין – תחומית.
  • חשיבה על דרכי הוראה מגוונות ופרקטיקות מתאימות לפיתוח לומד עצמאי.
  • דגש על היבטים של הוראה מקוונת, ככלי לקידום והעמקה של הוראה רב/בין תחומית.
  • תכנון מהלכי הוראה לכיתה, ותכנון מערכתי שכבתי-בית ספרי.
  • התנסות בהוראת יחידת הוראה על פי אחד המודלים על פי בחירת המשתלם.
  • למידת עמיתים רפלקטיבית והתנסות בשטח.

הקורס מיועד למורים בחטיבות הביניים מתחומי חברה ורוח ותחומי אומנויות המעוניינים ללמוד ולהתנסות בהוראה בינתחומית.

*הקורס מומלץ במיוחד לצוותי מורים (שני מורים או יותר) המלמדים באותו בית הספר ומעונינים להוביל יחד מהלכי הוראה רב/בין תחומיים.

מנחים

יפעת מור ולוראנס רוזנגרט

היקף הקורס

ההשתלמות בהיקף של 30 שעות, מוכר לגמול עם ציון לאופק חדש ולעוז לתמורה.

המפגשים בהשתלמות הם סינכרונים וא-סינכרוניים.

דרישות לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי הקורס: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר הקורס).
  • השתתפות בפורומים ובקבוצות דיון בסביבת הקורס.
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום

פתיחת הקורס

הקורס ייפתח ביחידת לימוד א- סינכרונית (מקוונת) ביום ראשון 24/10/2021,  י״ח בחשוון תשפ"ב.

המפגש הסינכרוני הראשון בקורס יתקיים ביום ראשון  י בכסלו – 14.11.21 בין השעות 20:00-21:30 .

.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום.