מטלת ביצוע בדיפלומטיה אנגלית

• דיפלומטיה אנגלית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים מקצועיים לדיפלומטיה אנגלית בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה בעלי חשיבה 'מחוץ לקופסה', המעוניינים לקדם למידה משמעותית כרלוונטית וחווייתית בתחום פורץ דרך זה

• 09/01/2019

הקורס המוצע נותן מענה למורים בחטיבה העליונה בחלק הפנימי של 30%, חלק זה המתמקד בחלק היצירתי של הלמידה המשמעותית.

מטלת ביצוע שייכת ל"משפחה" הרחבה של הערכה חלופית ובאופן ממוקד יותר: לסוגי תהליכי הל"ה (הוראה, למידה, הערכה) השמים במרכזם תהליכים של חקר פעיל בתוך העולם הרלוונטי לתלמידים. במרכז מטלת ביצוע נמצאת: בעיה,(נושא, שאלה)  אשר עפ"י רוב היא בעיה מעשית (ולא תיאורטית או פילוסופית, כלומר: מדובר בבעיה הקיימת בעולם האמתי), אשר התלמידים מתבקשים לחקור וללמוד על מנת להציע לה פתרון.

הקורס הזה יקנה למורים שמלמדים את פרק ההרחבה בלימודי ניהול ויישוב סכסוכים את הכלים הנדרשים על מנת לבצע את ההערכה הפנימית במגמת הדיפלומטיה.

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

• עידוד לסקרנות ויצירתיות תוך יצירת רלוונטיות של תחום הדעת לחיי היומיום.
  • חשיפה לעקרונות, מושגים ודוגמאות של מטלות ביצוע מתחומי דעת אחרים.
  • התנסות בתכנון ויצירה של מטלת ביצוע חדשה, והנחיית התלמידים לפיתוח מטלות הביצוע שלהם.
  • כתיבת מחוון הערכה של מטלת ביצוע לפי קריטריונים מרכזיים.

מורי דיפלומטיה ותקשורת בין לאומית שהשלימו את הקורס הראשון בלימודי ניהול ויישוב סכסוכים ואשר מלמדים את פרק ההרחבה: ניהול ויישב סכסוכים ובעלי חשיבה 'מחוץ לקופסה', המעוניינים לקדם למידה משמעותית כרלוונטית וחווייתית בתחום האנגלית.

דאניה מסארווה

היקף הקורס ודרישות לגמול

הקורס הוא בהיקף של 30 שעות מוכרות לגמול ב"אופק חדש" וב"עוז לתמורה". כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת, בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס מחולק ל-7 יחידות לימוד מקוונות שבהן חומר תאורטי (הרצאות, סרטונים, חומרי קריאה) ומשימות לביצוע. כדי לקבל 30 שעות לגמול עם ציון יש לבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

הקורס ייפתח ביום רביעי ה-9.1.19 ג' בשבט במפגש סינכרוני הדורש את השתתפותכם בין השעות 20:30-22:00.

במהלך הקורס יתקיימו יחידות סינכרוניות בהם תידרש השתתפותכם בשיעורים מקוונים, ויחידות וא-סינכרוניות מקוונות אותן תצטרכו להשלים במשך פרק זמן מוקצב מראש.

סילבוס מפורט יעודכן בהמשך.