מיני מחקר רמה 3- התפתחות מקצועית ושיח עמיתים

• כימיה
  • מורים המבצעים מיני מחקר רמה 3 בפועל עם תלמידיהם בשכבת יב'

• 10/11/2019

הקורס משלב בין תפיסת תפקיד המורה המנחה את תלמידיו במיני מחקר כמנהיג פדגוגי ומתווך בתחום הדעת-כימיה וחקר , לבין מתן כלים שמסייעים למורה לעמוד באופן מיטבי במשימת ההובלה של התלמידים את המיני מחקר .

יושם דגש רב על שיתוף קבוצתי ולמידת עמיתים, מתוך כבוד והערכה לניסיון שהמשתתפים מביאים איתם לקשיים ולדילמות שהמשתתפים "נפגשים" בהם במהלך התנסותם במיני מחקר לאורך השנה.

1. לבנות את תפיסת המורה כמוביל ומתווך דעת למיני מחקר רמה 3.
  1. ליצור קבוצת עמיתים המהווה מסגרת ללמידה והתפתחות מקצועית, בצד תמיכה והתפתחות אישית בהוראת מיני מחקר רמה 3 .

מורים המבצעים מיני מחקר רמה 3 בפועל עם תלמידיהם בשכבת יב' בשנת תש"פ שעברו השתלמות בסיסית של מיני מחקר רמה 3.

מנחות הקורס

יונת שמאי, עדינה שינפלד, ענת פלדנקרייז ושלומית וינטר.

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס מוכר לקבלת גמול במסגרת "עוז לתמורה" ו"אופק חדש" .הקורס מקנה 30 שעות גמול עם ציון.

לקבלת גמול השתלמות יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: השתתפות במפגשי פנים אל פנים, במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא-סינכרוניות לרבות משימת הסיכום.

פתיחת הקורס

הקורס ייפתח במפגש סינכרוני ב-10.11.19, י"ב בחשוון תש"פ.