הכוורת "עסקת חבילה": מספרים ופעולות עד מאה- היבטים מתמטיים ופדגוגיים תשפ"ב

• מתמטיקה
  • מורים למתמטיקה בבית הספר היסודי המלמדים בכיתות א-ב בלבד

• 11/07/2021

קורס זה מהווה חלק מעסקאות החבילה של הכוורת.

הקורס עוסק בהוראת הנושא מספרים ופעולות עד מאה לכיתות א–ב בהתאם לתוכנית הלימודים במתמטיקה.

שליטה במספרים ובפעולות עד מאה משמשת בסיס חשוב לקידום הבנה מושגית ולפיתוח יכולת אומדן ותובנה מספרית.

בקורס זה יינתנו כלים שיסייעו להבניית הידע של תלמידים צעירים, בדגש על כלים דיגיטליים המשמשים בהוראה ובלמידה מקרוב ומרחוק.

• היכרות עם שלבי ההתפתחות של יכולת מנייה וקשיים אפשריים ברכישת יכולת זו.
  • הבנת ערך המקום והמבנה העשרוני ככלים חיוניים להבנה של מספרים ופעולות מראשית לימודי המתמטיקה, וההתפתחות של נושאים אלו בהמשך הלימודים.
  • חשיפה לאסטרטגיות חישוב שונות בלמידת עובדות החיבור והחיסור עד לשלב של שליפת עובדות היסוד.
  • התנסות בכלים דיגיטליים המייעלים את הלמידה בכיתה ובסביבות הוראה ולמידה מרחוק ואופנים לשימוש מיטבי בכלים אלו לצורך המחשה, חקר ותרגול.
  • יצירת מאגר שיתופי של המלצות לפעילויות דיגיטליות המתאימות להוראה וללמידה מקרוב ומרחוק ומשחקי שולחן התומכים בתהליך הלמידה בכיתות א–ג.
  • זיהוי וניתוח קשיים ושגיאות נפוצים אצל תלמידים.

מורים למתמטיקה בכיתות א–ב בלבד. מורים משכבות גיל אחרות לא יוכלו להשתתף בקורס.

*זהו מחזור נוסף של הקורס. אם השתתפתם במחזור הראשון או השני וקיבלתם ציון סופי מעל 60 לא ניתן להירשם בשנית (אין כפל גמול).

ציפורה ברלינר (צוות מתמטיקה מטח)

היקף ומבנה הקורס

30 שעות עם ציון. מוכר כגמול באופק חדש לתשפ"ב.

הלמידה מתקיימת ברשת בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס מורכב מיחידות סינכרוניות ומיחידות א־סינכרוניות.

דרישות הקורס לקבלת גמול

• השתתפות ב־80% מהקורס.
  • השתתפות פעילה בכל חלקי הקורס: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא־סינכרוניות (עבודה עצמית באתר הקורס)
  • השתתפות בפורמים ובקבוצות דיון בסביבת הקורס
  • הגשת מטלת סיכום בתום הקורס

הקורס ייפתח ב־11 ביולי 2021, ב' באב תשפ"א, ביחידה א־סינכרונית בקמפוס הווירטואלי.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום.