עברית לדוברי ערבית- למידה בדרך החקר חלק ב'

• עברית לדוברי ערבית
  • כלל המורים לעברית בבתי הספר העל יסודיים, חט"ב וחט"ע

• 05/03/2017

הקורס יתמקד באופן יישום תהליך למידת חקר מובנה בעברית בקרב התלמידים בכיתות השונות כמעבר מלמידה המדגישה שינון של מידע, ללמידה משמעותית, המדגישה פיתוח הבנה מעמיקה של תכנים ויכולות למידה וחשיבה. למידת חקר תומכת בדרישות ההערכה הבית ספרית כחלק מהמודל החדש של בחינת הבגרות בעברית וההערכה החלופית. גם כחלק מהתכנית הכללית החדשה "עברית על הרצף" שבה רוב החלופות המרכזיות ללמידה ולהערכה מבוססות על מרכיבים של למידת חקר.

בקורס "עברית לדוברי ערבית- למידה בדרך החקר חלק א' ", הכרנו את המאפיינים ולמדנו על המיומנות השונות הנדרשות בתהליך החקר וכן התנסינו בתהליך החקר עצמו מנקודת מבטו של התלמיד. בחלק ב' נתנסה בתהליך החקר ובמיומנות הנדרשות באופן מעשי בכיתות, כמורים. הקורס יספק תמיכה וליווי להתנסות הממשית בכיתה.

כלל המורים לעברית בבתי הספר העל יסודיים, חט"ב וחט"ע, שלמדו השנה ובשנים קודמות בקורס "למידה בדרך החקר חלק א'.

1. המשתלמים יסבירו לתלמידיהם מהי למידת חקר, ומושגים הקשורים ברמות החקר ובשלבי החקר.
2. המשתלמים יתכננו יחידת הוראה בדרך החקר ויובילו תהליך של למידת חקר בקבוצות הלימוד שלהם,
3. המשתלמים יעריכו את תהליך הלמידה ואת התוצרים של תלמידיהם.
4. המשתלמים יבינו את מאפייני תפקיד המורה המנחה בתהליך למידת חקר.
5.  המשתלמים ילמדו את תלמידיהם מיומנויות חקר שונות  ומגוונות.
6. המשתלמים יבינו את הערך המוסף והיתרונות הרבים שלמידת חקר מכניסה ללימוד העברית.

מנחה הקורס

מואפק יוספין, טלפון: 0544911654, דוא"ל: myossfen65@gmail.com