פדגוגיה דיגיטלית מיטבית מקרוב ומרחוק – תיאטרון

• תיאטרון
  • מורים ומורות לתיאטרון בכל שלבי הגיל

• 30/12/2021

השנה האחרונה עימתה אותנו עם מציאות מורכבת שמאלצת את כולנו לחשוב בצורה גמישה ולתכנן מחדש את תהליכי ההוראה הלמידה  וההערכה בבית הספר ומחוצה לו.

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד",  מודל שמבוסס על קורס גנרי משותף לכל תחומי הדעת שעובר התאמה מיוחדת  לכל תחום. הקורס בהובלת האגף לפיתוח פדגוגי של המזכירות הפדגוגית, מנחה הקורס וצוות מטח.

לאור ההצלחה הרבה של הקורס בשנה שעברה  החלטנו להציע את ההשתלמות גם בשנה זו.

הקורס הנוכחי מציע ללומדים  ללמוד ולהתנסות בהוראה שמשלבת למידה מקרוב ומרחוק: למידה מעורבת (היברידית) הכוללת שילוב בין למידה בכיתה פנים אל פנים, למידה עצמאית בבית ולמידה מקוונת מרחוק.

בקורס נתמקד בשלושה צירים מרכזיים בלמידה – הציר הפדגוגי, הציר הטכנולוגי והציר החברתי-רגשי.

• בציר הפדגוגי נעסוק בגיוון והתאמה של דרכי ההוראה, הלמידה וההערכה ללמידה עצמאית ושיתופית בכיתה ומחוץ לכיתה.
  • בציר הטכנולוגי נלמד להתאים את הכלים הטכנולוגיים לצרכים הפדגוגיים שלנו.
  • בציר החברתי-רגשי נתייחס לסוגיות של ניהול הכיתה כיחידה חברתית. סוגיות אלה כוללות שמירה על קשר בלתי פורמלי עם התלמידים, תמיכה בתלמידים מתקשים וטיפוח רווחת התלמידים.

הקורס יגע בהיבטים שונים הקשורים לעבודתו של המורה לתיאטרון ולתכנית הלימודים בתחום, תוך זיהוי וגיבוש ארגז כלים אישי ויעיל לצרכים המשתנים של הלמידה ההיברידית.

עם מה נצא מהקורס?

• עם היכרות ויכולת להתמודד עם אתגרי המקצוע בעידן החדש, לדוגמה- שילוב של מרחבים וירטואליים עם מרחבים פיזיים בתהליכי הלמידה והיצירה.
  • עם ההבנה כיצד מודלים של הוראה, למידה והערכה עדכנית משמשים אותנו במציאות החדשה.
  • עם תפיסה אג'ילית (זמישה – זריזה וגמישה) שלנו המורים כלפי הלמידה.
  • עם מתודות לתקשורת רגשית-חברתית עם תלמידים.
  • הקורס מתמקד בהיכרות מעמיקה עם גישות הוראה ומתודות להוראה מיטבית ואינו מתמקד בלימוד רק  של כלים דיגיטליים.

הקורס יהיה בנוי משני חלקים עיקריים:

• חלק אחד בו יתקיימו מפגשים סינכרוניים לבחירתכם בין השאר: מפגש אחד עם היוצרת חנה וזאנה שביצירתה מתבססת על חומרים דוקומנטריים, מפגש אחד עם ערן לבני בנושא עריכת סרטונים ומפגשים נוספים עם יוצרים ישראלים בתחום המחול .

* יש להשתתף לפחות בשלושה מהמפגשים הסינכרונים לבחירתכם.

• חלק שני יהיה דינמי ומודולרי, ויאפשר לכל לומד ולומדת לבחור באופן עצמאי את התכנים במשימות אסינכרוניות בהתאם לצרכים, לרלוונטיות ולזמן של כל מורה.

מורים ומורות לתיאטרון בכל שלבי הגיל

שירי לילוס

היקף הקורס

הקורס הינו בהיקף של 30 שעות, מוכר לאופק חדש ו/או עוז לתמורה (גמול עם ציון).

דרישות לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי הקורס: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר הקורס).
  • השתתפות בפורומים ובקבוצות דיון בסביבת הקורס.
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום
  • לקבלת גמול יש דרישת השתתפות של 80%

מועד הפתיחה ומפגשים סינכרוניים

הקורס יפתח במפגש אסינכרוני ביום ה' 30/12.

המפגשים הסינכרוניים יתקיימו בימי ג' בשעה 20:30 בתאריכים הבאים:4/1/22, 18/1/22, 15/2/22 ,1/3/22, 15/3/22, 5/4/22 .

* יש להשתתף לפחות בשלושה מהמפגשים הסינכרונים לבחירתכם.