קהילת מורים וירטואלית בנושא "אבחון, מדידה והערכה בכיתת המתמטיקה" תשפ"א

• מתמטיקה
  • מורים המלמדים ברמה של 5 יח"ל או מורים המלמדים ברמה של 4 יח"ל ומתעדים ללמד ברמה של 5 יח"ל

• 24/11/2020

למורי המתמטיקה המלמדים ברמה של 5-4 יח"ל,

בשנה"ל תשפ"א תפעל קהילת מורים וירטואלית בנושא "אבחון, מדידה והערכה בכיתת המתמטיקה".

הקהילה תעסוק בין השאר באתגרי הערכה אתם מתמודדים המורים בימים אלה (תקופת הקורונה).

אוכלוסיית היעד של הקהילה

מורים למתמטיקה המלמדים תלמידים ברמה של 5 יח"ל בכיתות י'-י"ב או מורים המלמדים ברמה של 4 יח"ל ומתעדים ללמד ברמה של 5 יח"ל בכיתות אלו.

הקהילה מיועדת הן למורים שהשתתפו בקהילה בשנה"ל תשע"ט ו/או תש"פ והן למורים שלא השתתפו בה בעבר (מצטרפים חדשים).

מטרות הקהילה

• עיסוק בנושאים הרלוונטיים לקהילה – בהקשר להערכת תלמידים ולהוראה רלוונטית בעקבות הערכה זו.
  • יצירת שיח שיתופי בין מורים (עמיתים לקהילה) בהיבטים שונים הקשורים להערכת תלמידים – כולל שיתוף ולמידה מסיפורי הצלחה של מורים בהערכה מרחוק.
  • יישום בהוראה של התכנים שיידונו בקהילה.
  • יצירת מאגר של חומרים בנושא הערכה, לשימוש הקהילה.

היקף מפגשי הקהילה

30 שעות לגמול עם ציון. ההשתתפות בקהילה מוכרת ל"אופק חדש" ול"עוז לתמורה".

אופי והתנהלות הקהילה

• הקהילה תתנהל כולה באופן וירטואלי (מפגשים מרחוק).
  • ניתן לבחור את היום המתאים להשתתפות במפגשים הסינכרוניים – בחירה בין ימים שלישי, רביעי או חמישי.
  • המפגשים הסינכרוניים יתקיימו אחת לשבועיים – שלושה, בחודשים נובמבר עד מרץ.
    המפגש הראשון יתקיים ב- 24.11.20 / 25.11.20 / 26.11.20 בהתאם ליום שתבחרו להשתתף בקהילה.
  • הקהילה תשלב בין מפגשים סינכרוניים (במועדים קבועים בין השעות 20:00-22:00)
    ובין מפגשים אסינכרוניים (למידה ויישום – בזמן גמיש – בהתאם לנוחיות המשתתף).
  • תתאפשר בחירה מבין מגוון רחב של נושאים הקשורים להערכה: תיק עבודות, שמיעת קולם של התלמידים, מבחן קבוצתי, בחירה מושכלת של שאלות, הערכה דיפרנציאלית, בניית מחוונים מסוגים שונים, הערכת עמיתים, הערכה עצמית, טיפול בטעויות, משוב מורה, והערכה באמצעות כלים מתוקשבים (Google Forms, Desmos Teacher, הסטודיו שלי, LiveWorksheets).

הערה: משתתפי הקהילה יוכלו להעלות נושאים רלוונטיים לדיון בנושאי הקהילה.

צוות המנחים בקהילה

ד"ר רותי רייז (מובילת הקהילה), אליאן בן דרור, אורלי רוזייב-בולשוב.

דמי הרשמה

15 ש"ח.

הרשמה לקורס

מורים למתמטיקה המעוניינים להשתתף בקהילה זו מתבקשים להירשם עד לתאריך 22.11.20.
מידע נוסף הנוגע לקהילה זו יישלח רק לנרשמים.

להבהרות ניתן לפנות אל ד"ר רותי רייז, דוא"ל: reizruth@gmail.com

בברכה,

ד"ר יניב ביטון                                                      ד"ר רותי רייז

ראש תחום מתמטיקה במטח                          מובילת הקהילה