קונפוציוס בכיתה – שיפור תהליך הלמידה על בסיס עקרונות סינים מסורתיים

• השפה הסינית
  • מורים לשפה הסינית בכל הגילאים

• 04/11/2019

הקורס "קונפוציוס בכיתה – שיפור תהליך הלמידה על בסיס עקרונות סינים מסורתיים" פונה לקהל המורים לסינית בבתי הספר העל יסודיים והיסודיים. הקורס מעניק השתלמות בשפה הסינית הקלאסית וכן הכרות והתנסות בשיטה חינוכית המופיעה בספר "תורת הגדול". הקורס כולל שני מפגשים פרונטליים במתכונת של ימי עיון למורים, שאר המפגשים יתקיימו ברשת האינטרנט מביתו של המשתלם. הקורס מחולק ליחידות לימוד וירטואליות הכוללות הרצאות, סרטונים, חומר תיאורטי ומשימות לביצוע – בכל יחידה נלמד מונח סיני מתוך "תורת הגדול" המציע שיטה בת 8 שלבים להתפתחות לימודית וחינוכית. המשימות יועלו לקבוצות הדיון כבסיס לשיח ולגיבוש תובנות מקצועיות. בסיום הקורס נקיים מפגש פרונטלי ובו יוצגו דרכים ליישום השלבים השונים שנלמדו בקורס, ובניית מערכי שיעור ברוח השיטה הקונפוציאנית לשיפור תהליך הלמידה והעצמת הקשר מורה\תלמיד.

* תכני הקורס פותחו על ידי פרופ' גליה פת-שמיר וענבל שמיר

1. הכרות והבנה של הרובד הפילוסופי חינוכי בתרבות סין.
  2. פיתוח יכולת קריאה והבנה של מונחים בסינית הקלאסית.
  3. שיפור המיומנות של המורה על ידי אימוץ ערכים ורעיונות המופיעים בטקסט הסיני.
  4. שיפור תהליך הלמידה וההוראה על ידי העצמת הדינאמיקה הכיתתית דרך חידוד היחס מורה\תלמיד.
  5. שיפור יכולת הלמידה של התלמידים דרך העצמה אישית ויצירת מרחב מקדם בתוך הכיתה.

מורים מקצועיים לסינית, המעוניינים להרחיב את ידיעתם בתרבות סין המסורתית, בשפה הסינית הקלאסית, ובשיפור תהליך הלמידה וההוראה של השפה הסינית ע"י יישום מותאם של השיטה החינוכית המופיעה ב"תורת הגדול".

ענבל שמיר.

היקף הקורס, מבנה הקורס ודרישות לקבלת גמול:

30 שעות עם ציון. ההשתלמות מוכרת כגמול באופק חדש ובעוז לתמורה.

לקבלת גמול השתלמות יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: השתתפות במפגשי פנים אל פנים, במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא-סינכרוניות לרבות משימת הסיכום.

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח במפגש פנים אל פנים בתאריך 4.11.2019 בין השעות 16:00 – 19:30 בבניין מטח, רחוב קלאוזנר 16, רמת אביב.