קורס בנושא טיפוח כתיבת הטיעון בחטיבה העליונה

• עברית
  • מורים בחטיבה העליונה המתכוונים להשתתף במיזם בתשע"ח ולמורים שכבר התנסו במיזם.

• 16/10/2017

הקורס הוא בהובלת צוות הפיקוח על תחום הדעת במזכירות הפדגוגית וצוות מטח.

הקורס מציע היכרות עם מיזם "הבעה והערכתה באמצעות תיק עבודות" המשמש חלופה לחלק ההבנה וההבעה בבחינת הבגרות בעברית. מטרת המיזם היא לשפר את כתיבתם של התלמידים באמצעות תהליך כתיבה משמעותי ועמוק.

הקורס מיועד למורים בחטיבה העליונה המתכוונים להשתתף במיזם בתשע"ח ולמורים שכבר התנסו במיזם. השתתפותם של מורים המעוניינים להכיר תחילה את המיזם ללא השתתפות בו תישקל בנפרד .

מטרת הקורס

מטרת הקורס היא להכיר את העקרונות העומדים בבסיס המיזם, את הכלים ואת הפעילויות שהתלמידים מתוודעים אליהם במהלך התכנית. כמו כן יוצעו דרכי הערכת תוצרי הכתיבה כדי להבטיח איכות תוצר ואחידות ארצית בהערכה. הציון על תיק העבודות הוא ציון בגרות הניתן על ידי המורים המלמדים.

נושאי הקורס

• תכנית המיזם והרציונל
  • מבוא:  אוריינות לשונית וכתיבה בעולם משתנה
  • הטיעון המלא –העמקה בהבנת רכיבי הטיעון המלא  והדיאלוגיות שבו
  • משוב והערכה – היכרות עם מעריכון הכתיבה של המיזם והתנסות במשוב מקדם
  • פיתוח כתיבה

מנחות הקורס

רותי בשרי ומרים רבינוביץ

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס הינו בהיקף של 30 שעות וכולל מפגש פנים אל פנים אחד בתחילתו ומפגש פנים אל פנים אחד בסופו (השתתפות חובה), שאר המפגשים הם מפגשים מקוונים.

הקורס מחולק לשבע יחידות לימוד וירטואליות הכוללות שתי הרצאות סינכרוניות וחמש יחידות א-סינכרוניות ובהן חומר תאורטי ומשימות לביצוע. המשימות יועלו לקבוצת הדיון כבסיס לשיחה ולגיבוש תובנות מקצועיות.

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש להשתתף במפגשי "פנים אל פנים", להקשיב להרצאות באופן סינכרוני (בזמן אמת), לקרוא את חומרי הלמידה באתר ההשתלמות ולבצע את המשימות, כולל משימת הסיכום. הקורס מיועד למורי חט"ע ומוכר לעוז לתמורה ולאופק חדש.

מועד הקורס

מפגש הפתיחה הראשון יתקיים ביום ב', כ'ו בתשרי תשע"ז,  16 באוקטובר, 2017 בין השעות  19:00-15:45 במטח – המרכז לטכנולוגיה חינוכית, רח' קלאוזנר 16, רמת אביב