קורס חקר ציפורים כמודל לחקר סביבה בחט"ב – למתחילים

• מדע וטכנולוגיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים למדע וטכנולוגיה המלמדים בכיתות ז'-ט', המעוניינים להעשיר את ההוראה בלמידה חוץ כיתתית.
    מורים המעוניינים להתפתח מקצועית בחקר מדעי מבוסס תצפיות, בשילוב כלים דיגיטליים מתאימים.

• 13/11/2017

" יש לי ציפורים בראש, הן עפות הן עפות, יש לי ציפורים בראש, הן יפות הן יפות…." , שמרית אור

סרט תמונות ציפורים
תכנית חקר ציפורים היא תכנית העשרה והרחבה במסגרת לימודי מדע וטכנולוגיה בחט"ב הסוחפת אחריה מורים ותלמידים רבים. מטרתה לעודד את תלמידי ישראל להתבונן בטבע ולחקור בכלים מדעיים ומקוונים את אורחות חיי הציפורים בסביבה הקרובה או במהלך הנדידה, ואת יחסי הגומלין שלהן עם הסביבה והאדם.

בקורס תרכשו כלים מעשיים להנחיית תלמידים בתהליכי חקר ציפורים שונים במגוון גדול של נושאים. התכנית מותאמת לסגנונות למידה שונים וניתנת ליישום בהוראת אקולוגיה ורבייה ובהוראת החקר בכיתות ז'-ט'.

• לפתח וליישם תהליכי חקר מדעי בסביבה, מעוררי עניין ומאתגרים למורים ולתלמידים.
  • לשלב בתהליכי החקר מחקרים ומיזמים המתבצעים על ידי המומחים בתחום.
  • לבסס את המתודולוגיה של חקר מדעי, תוך הדגשת מיומנויות למידה וחקר מתאימות.
  • להכיר ולהתנסות בכלים דיגיטליים ושיתופיים וסביבת עבודה מתוקשבת לשילוב ותמיכה בתהליכי חקר ציפורים.
  • לשלב תהליכי חקר ופתרון בעיות מתאימים בתכנון רצף ה.ל.ה של נושא מרכזי נבחר.

מנחות הקורס

• יהבית לוריא, מדריכת חקר ומנחת התכנית מטעם ההדרכה הארצית למדע וטכנולוגיה
  • שלומית ליפשיץ, מנחה מקצועית מטעם מרכז הצפרות הישראלי

היקף הקורס ומסגרת הזמן

הקורס בהיקף של 30 שעות יפתח ביום ב' 13.11.17 במפגש פנים אל פנים וסיור לימודי בשעות 13.30-17.30 ויכלול עוד 2 מפגשים פנים אל פנים בחנוכה ובכנס המסכם לכלל המורים המשתתפים בתכנית. שאר המפגשים יהיו סינכרוניים או אסינכרוניים (ראו בתכנית הקורס).

**יתכנו שינויים בתכנית הקורס.

**לקבלת 30 שעות גמול עם ציון יש להשתתף במפגשים ולבצע את המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.