קורס למנהלים מחזור ב': לימוד משותף – בתי ספר מתחברים ללמידה באזור השרון והמשולש

• חינוך אזרחי
  • מנהלים ומנהלות בבתי ספר המשתתפים בתוכנית הלימוד המשותף באזור השרון והמשולש, מחזור ב' בלבד.

• 10/07/2019

אודות - خلفية

הנכם מוזמנים להירשם לקורס למנהלים בתוכנית "לימוד משותף: בתי ספר מתחברים ללמידה" באזור השרון והמשולש. לימוד משותף הוא גישה חינוכית המטפחת שותפויות לימודיות בין בתי ספר מזרמי חינוך שונים באותו מרחב גיאוגרפי במטרה לשפר את החוויה הלימודית ולקדם יחסים טובים בין קבוצות בחברה, תוך שמירה על הזהויות השונות. התוכנית מבוססת על המודל הצפון אירי המקדם מצוינות פדגוגית באמצעות לימוד משותף.

ندعوكم للتسجيل لاستكمال مديرين في برنامج "التعلّم المشترك: مدارس تتواصل للتعلّم" في منطقة المثلث والشارون. التعلّم المشترك هو توجه تربوي لتعزيز الشراكات التعليمية بين مدارس من مجموعات مختلفة في المجتمع، مع الحفاظ على الهوّيات المختلفة للمشاركين. يستند البرنامج إلى النموذج الإيرلنديّ الشماليّ الذي يدعم التميّز التعليميّ من خلال التعلّم المشترك.

מטרות הקורס - الأهداف

• היכרות מעמיקה, קירוב וקיום שיח עמיתים בין מנהלים.
  • היכרות ועיסוק ביחסי ערבים יהודים תוך פיתוח מיומנויות רגשיות וחברתיות
  • שיפור החוויה הלימודית של שתי הקבוצות במקצועות ליבה: אנגלית, שפות (ערבית/עברית).
  • טיפוח שותפויות בנות קיימא ויצירת שגרות המבוססות על ערכי שוויון, פלורליזם, אמון ואמפתיה בין הקבוצות.
  • יצירת קהילה מנהיגה לקידום לימוד משותף
  • التعارف المعمّق، التقارب وإجراء حوار الزملاء بين المديرين.
  • التوسّع والتعمق في موضوع العلاقات اليهوديّة العربيّة مع تطوير مهارات اجتماعية وحسيّة.
  • تحسين التجربة التعلميّة في كلا المجموعتين في مواضيع النواة: اللغة الإنجليزيّة، لغات (عبري/عربي).
  • تعزيز الشراكات المستدامة بين المدارس وانشاء روتين التي يستند إلى قيم المساواة، التعدديّة، الثقة والتعاطف بين المجموعات.
  • انشاء مجموعة قيادية لتعزيز التعلم المشترك.

תכני ההשתלמות - مواضيع الدورة

• פיתוח תוכנית עבודה להובלת הלימוד המשותף בבית הספר וקידום שותפות בת קיימא
  • היכרות מעמיקה וקיום שיח עמיתים בין מנהלים
  • יחסים בין קבוצות בחברה מגוונת
  • היכרות עם תאוריית ועקרונות הלימוד המשותף בארץ.
  • צרכים הזדמנויות ואתגרים בבתי הספר וברשויות המקומיות
  • علاقات بين المجموعات في مجتمع متعدد التصدعات.
  • تطوير خطة عمل لقيادة التعلم المشترك في المدرسة ولتعزيز شراكة مستدامة.
  • التعارف المعمّق وإجراء حوار الزملاء بين المديرين.
  • التوسّع في موضوع العلاقات اليهوديّة العربيّة.
  • التعرّف على نظرية ومبادئ التعلّم المشترك في البلاد.
  • احتياجات، فرص وتحديات في المدارس والسلطات المحلية.

קהל היעד - جمهور الهدف

مديرون ومديرات في المدارس المشتركة في برنامج التعلم المشترك في منطقة المثلث والشارون، الفوج الثاني فقط.

היקף ומבנה הקורס - حجم ومبنى الدورة

הקורס בהיקף 60 שעות עם ציון, מוכר לאופק חדש,לאבני ראשה ולעוז לתמורה, כולל 2 סמינרים, 5 מפגשים פא"פ ועבודה בסביבה המתוקשבת.

الاستكمال بحجم 60 ساعة مع علامة، مُعترف به في אופק חדש, לאבני ראשה ועוז לתמורה، يشمل حلقتين دراسيتين، 5 لقاءات وجهاً لوجه والعمل في بيئة محوسبة على شبكة الإنترنت.

דרישות הקורס - متطلّبات الحصول على بدل استكمال

לקבלת גמול השתלמות יש להשתתף בכל חלקי ההשתלמות: סמינרים, מפגשי פא"פ, מפגשים א-סינכרוניים מתוקשבים, הטמעת הלימוד המשותף על פי התוכנית וביצוע משימת סיכום.

للحصول على بدل استكمال مع علامة، يجب المشاركة بكل أجزاء الدورة: حلقات دراسية، لقاءات وجهاً لوجه، لقاءات من بعد محوسبة، تذويت التعلم المشترك حسب البرنامج وتنفيذ مهمة الاجمال.