קורס מובילים ומנחים ללומד העצמאי

• כללי
  • מפמ"רים, מדריכים ומורים המעוניינים להתמקצע בתחום

• 18/01/2022

הקורס מכשיר מנחים, מדריכים ומורים מובילים לקדם למידה עצמאית בקרב מורים על ידי התנסות בקורס ובפרקטיקות שהוא מציע בכיתה, ותוך ניתוח מצבים והתמודדות עם האתגרים הניצבים לפתח המורה הרוצה לקדם בכיתתו למידה עצמאית.

השאלות העיקריות בהן יעסוק הקורס:

איך גורמים לתלמיד להיות פעיל בתהליך הלמידה?

מדוע שיתופיות הכרחית בפיתוח לומד עצמאי?

מהן הדרכים לטיפוח מוטיבציה בלמידה מקרוב ומרחוק?

כיצד מעוררים אצל התלמידים סקרנות וחדוות למידה?

איך הגדרת מטרות הלמידה משתנה בלמידה עצמאית?

איך מעריכים למידה עצמאית?

הקורס נבנה בשיתוף עם מורים מהשטח, שמתנסים ועוסקים בטיפוח למידה עצמאית, משלב בתוכו את העקרונות הבאים:

ניהול וארגון זמן – חלוקת משאבי זמן באופן יעיל, תעדוף משימות ומעקב אחרי ביצוען, התמודדות עם חסמים כגון דחיינות, הסחות דעת ועוד.

בחירה – המשתלמים קובעים לעצמם את קצב וסדר הלמידה, את אופן רכישת הידע וביצוע המטלות לאורך הקורס.

התאמה לשונות הלומדים – מתוך הבנה שכל אחד מאיתנו מגיע מרקע שונה ומאפיינים למידה מגוונים יינתן דגש על שכלול מיומנויות למידה עצמאיות ואישיות. כך למשל, בנוסף ליחידות הבסיס המשתלמים יוכלו לבחור  יחידות להעמקה והרחבה לפי העניין והצורך שלהם

מטא קוגניציה ורפקלציה בתהליך הלמידה – היכרות עם שפת המטה-קוגניציה, הבנה כיצד היא מקדמת למידה עצמאית, ורכישת פרקטיקות לניטור וויסות הלמידה.

שיתופיות – היכולת להאזין לאחרים  ולהבין מה הם חושבים, לתת ולקבל משוב, ולשתף פעולה בביצוע משימות משכללת מעשירה את הלמידה העצמאית.

קהל היעד של הקורס

הקורס מיועד למפמ"רים, מדריכים ומורים המעוניינים להתמקצע בתחום.

מנחות הקורס

חגית ירום ומרב ברמה

היקף הקורס

ההשתלמות מקנה 30 שעות לגמול עם ציון באופק חדש/ עוז לתמורה

מבנה הקורס

הקורס יילמד בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל , זהו קורס מקוון הכולל יחידות חובה, בחירה ורשות. בקורס זה ילמדו תכנים, מיומנויות ופרקטיקות שונות בהוראת למידה עצמאית, תוך שילוב עקרונות ללמידה עצמאית.
הלומדים יוכלו לבחור את זמני וסדר יחידות הלימוד הא- סינכרוניות בהתאם להעדפותיהם.

דרישות לקבלת גמול

יש לצבור 30 שעות באמצעות השתתפות במפגשים המקוונים ומענה על יחידות הלימוד
הא-סינכרוניות. בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום.

הקורס ייפתח ביום שלישי, ט"ז בשבט , 18.1.22 במפגש סינכרוני בשעה 19:30.