שילוב סרטונים בהוראה – תנ"ך ממלכתי בהתאמה ללמידה מרחוק

• תנ"ך ממלכתי במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים לתנ"ך ממלכתי בחטיבת ביניים / חטיבה עליונה

• 18/08/2020

ההשתלמות מיועדת למורי תנ"ך השואפים לשלב סרטונים בהוראה שלהם – בכיתה ובלמידה מרחוק, וכן למורים העושים זאת, אך רוצים לשפר את שליטתם בתחום.

בשנת תשפ"א, המסתמנת כשנה מאתגרת במיוחד בהוראה, תעניק ההשתלמות למורה עקרונות וכלים לשילוב סרטונים בהוראה וללמידה מרחוק.

במהלך ההשתלמות נבחן, נבחר ונמיין סרטונים על פי הצרכים הלימודיים, נארגן לעצמנו מאגר סרטונים, שיהיה זמין לנו, לעמיתים להוראה ואף לתלמידים.

נשתמש בכלים טכנולוגיים פשוטים ונרחיב ונגוון את דרכי ההוראה שלנו, בעזרת סרטונים – כולל כאלה אותם נלמד להכין בעצמנו.

ההשתלמות תחל במהלך חופשת הקיץ, מתוך מחשבה עליכם המורים, על מנת להעניק לכם כלים להתאמת ההוראה למצב החדש.

• שילוב סרטונים בתהליכי למידה בהתאם לצרכי ההוראה – בכיתה ובלמידה מרחוק.
  • יצירת מאגר סרטונים אישי וצוותי מותאם להוראת התנ"ך.
  • פיתוח חשיבה מודעת וביקורתית בקרב התלמידים באמצעות סרטונים.
  • שימוש בכלים דיגיטליים באופן מיטבי לאיתור, עיבוד ויצירת סרטונים בהוראה.
  • כלים להנחיית תלמידים ביצירת סרטונים כתוצר בתהליך הלמידה.

קהל יעד

מורים לתנ"ך ממלכתי בחטיבת ביניים / חטיבה עליונה.

מנחה הקורס

ברק סלונים, M.A. בחינוך ו – B.A במקרא ובפילוסופיה.  מורה ומדריך מפמ"ר ארצי לתנ"ך.  יוצר, כותב ועורך בתעשיית הטלוויזיה.  מרצה לתסריטאות במכללה לקולנוע "מעלה".

היקף ומבנה הקורס

30 שעות עם ציון. מוכרת כגמול באופק חדש ובעוז לתמורה.

דרישות הקורס

לקבלת גמול השתלמות יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: השתתפות במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא-סינכרוניות לרבות משימת הסיכום.

מפגש פתיחה

הקורס ייפתח ביחידה א-סינכרונית, ביום ג' 18.8.2020, כ"ח באב  תש"ף.

רישום לקורס

שימו לב לאחר הרישום ל"ורוח נכון" יש להיכנס לסביבה (קישור לסביבה יישלח תוך 3 ימים) ולהירשם לעסקה חבילה (הקורס בו תרצו להשתלם).

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס כולל משימת סיכום.