שילוב תקשוב בהוראת נושאים אינטגרטיביים במתמטיקה בכיתות ז' -ט'

• מתמטיקה
  • מורים ומדריכים למתמטיקה בבית הספר העל-יסודי

• 22/10/2017

הקורס בהיקף של 30 שעות עם ציון, מוכר לאופק חדש ולעוז לתמורה וכולל שני מפגשי פנים אל פנים ושישה מפגשים א-סינכרוניים.  הקורס כולל חומר תיאורטי ומשימות לביצוע. מפגש פא"פ ראשון  יתקיים בחופשת חנוכה והשני בחופשת פסח, במטח בכתובת קלאוזנר 16, תל אביב. שעה מדויקת תימסר בהמשך.

מורים ומדריכים למתמטיקה בבית הספר העל-יסודי

הנושאים המרכזיים בקורס

• שילוב תקשוב בנושאים משתנים וביטויים, טכניקה אלגברית, משוואות ואי שוויונות, פונקציות וגאומטרייה  (ראו קישור למדור מתמטיקה לבי"ס על-יסודי, בילקוט הדיגיטלי)
  • הכרה והתנסות בפדגוגיה דיגיטלית המאפשרת קישור בין נושאים מתמטיים שונים.
  • שילוב תקשוב בהוראת מתמטיקה נותן ערך מוסף משמעותי לתהליכי ההוראה והלמידה ומאפשר להתאים את ההוראה והלמידה לכל תלמיד ולכל כיתה, לפי שיקול הדעת של המורה.
  • היכרות ודיון בדרכי הוראה המאפשרות להמחיש, לחקור ולתרגל את החומר הנלמד במתמטיקה בכיתות ז ו-ט בדרך משמעותית ומעמיקה, תוך קישור בין נושאים מתמטיים שונים.

• היכרות והתנסות במגוון של כלים מתוקשבים להוראת המתמטיקה (פעילויות, הדגמות, כלים ומעבדות ממוחשבות).
  • יצירת פעילויות ושאלוני הערכה מתוקשבים
  • ללמוד ולהתנסות בהזדמנויות הפדגוגיות החדשות העולות כאשר מלמדים נושאים אינטגרטיביים במתמטיקה בשילוב תקשוב.

מנחות הקורס

ד"ר שוש גלעד וד"ר דורית כהן