תהליכי למידה בחקר ספרות ערבית -קורס קיץ מרוכז

• ספרות ערבית
  • מורים לערבית בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה. ההשתלמות הינה במתכונת של לימוד מרוכז.

• 10/07/2024
אני רוצה להירשם!

זהו קורס המקנה 30 שעות גמול השתלמות בו המורים יתנסו בחקר כלומדים, יתוודעו לתהליך ההערכה של תוצרי חקר, יתכננו הפעלה של יחידת לימוד בדרך החקר ויבחנו באופן רפלקטיבי את תהליך הלמידה שחוו בקורס.

שימו לב- הקורס הוא במתכונת של למידה מרוכזת בקיץ, אנא הירשמו רק אם אתם פנויים ללמידה באופן שוטף בהתאם ללוח הזמנים הרשום בסילבוס.

הלמידה בדרך החקר הינה בסיס לפיתוח תהליך הלמידה בתחום הספרות ובאה לידי ביטוי הן בהערכה חלופית והן ביחידת הבגרות הפנימית שמגישים התלמידים.

בוגרי מערכת החינוך, אזרחי העתיד, זקוקים ליכולת חשיבה ברמה גבוהה, שתאפשר להם להבנות ידע חדש באופן עצמאי תוך הפעלת חשיבה ביקורתית ויצירתית. ניתן לקדם יכולת זו בעזרת למידת חקר שהיא  למידה פעילה, המדגישה פיתוח הבנה מעמיקה של תכנים ויכולות למידה וחשיבה. הדגש בלמידה בדרך זו  הוא הן  על תהליך החקר והן על התוצר.  קורס זה ייתן מענה למורים שילמדו ויעריכו את תלמידיהם באמצעות למידת חקר בתחום הדעת ספרות ערבית.

הנה הצצה לשלוש הסוגיות העיקריות בהן תעסוק ההשתלמות:

• רמות של חקר ועם שלבי תהליך החקר בהקשר של תחום הדעת
    • העמקה בשלבים: מנושא לשאלת חקר, איסוף ומיזוג מידע, רפלקציה והערכה
    • מיומנויות תכנון והנחיה של תהליך חקר עם התלמידים

1. תכירו את מהות תהליך החקר על מגוון אופניו וסוגיו ואת התמונה הכוללת של נושא החקר
  2. תתנסו בהוראת מיומנויות למידה בדרך החקר ובהערכת הלמידה כדרך ליישום למידה משמעותית
  3. תקבלו מענה למדיניות הפדגוגית המתייחסת להערכה חלופית בית ספרית (30 אחוז מציון הבגרות)

ד"ר הדיל כיאל –חוקרת, מתמחה בספרות ערבית. דוקטור בשפה וספרות ערבית, עבדה כמורה, מדריכה, רכזת הדרכה, מרצה במכללת אלקאסמי בבאקה אלגרביה ובאוניברסיטת חיפה. העבירה השתלמויות למורים בתחום הטמעת תכניות הלימודים, אסטרטגיות הוראה, תהליכי חקר בספרות.

כיצד תהיו זכאים לגמול?

• תירשמו במערכת "מצפן" בהתאם להנחיות שתקבלו במייל לאחר התשלום (באמצעות כפתור "אני רוצה להירשם" בעמוד זה).
  • תיקחו חלק פעיל במפגשים הסינכרוניים (מפגשי זום שבועיים בימי ראשון, בתאריכים הכתובים בסילבוס), תלמדו ותשלימו את המשימות ביחידות הא-סינכרוניות (עבודה עצמית בסביבת הקורס).
  • תגישו משימת סיכום בסוף הקורס עד לתאריך 22.8.24 ותקבלו ציון עובר.

ומה עוד חשוב לכם לדעת?

• הקורס ייפתח ביום ד', 10.7.24, ביחידה א- סינכרונית.
  • המפגש הסינכרוני הראשון יתקיים ביום א', 14.7.24 בשעה 18:00.
  • הקורס הוא במתכונת של למידה מרוכזת, אנא הירשמו רק אם אתם פנויים ללמידה באופן שוטף בהתאם ללוח הזמנים. דאגו לפנות לפחות 8 שעות שבועיות ללמידה.
  • בהתאם לנהלי  משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת, לא תתאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת משימות ההשתלמות, כולל משימת הסיכום.
  • לקבלת גמול נדרשת השתתפות של 80% לפחות מהיקף הסילבוס של ההשתלמות ורישום מקביל במצפן (הפרטים יישלחו לאחר סיום הרישום).
  • אם השתתפתם בהשתלמות זו בעבר, וקיבלתם ציון סופי מעל 60, לא ניתן להירשם בשנית (אין כפל גמול).