תיכון אקדמי מקוון- צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי

• כלכלה
  • מורי כלכלה, מנהל עסקים, חינוך פיננסי וניהול עסקי, אזרחות המלמדים בחט"ע

• 20/09/2022

רוצים לחשוף את תלמידיכם ללימודים אקדמיים מותאמים למאה ה- 21 ולסייע להם להפוך ללומדים עצמאיים?

פיתוח מקצועי לשילוב קורס ה MOOC בהוראה "תפור עליכם"

הקורס האקדמי (MOOC) "צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי" בפיתוח והנחיה של פרופ' יורם מרגלית, הופק על ידי המרכז לחדשנות בלמידה של אוניברסיטת תל אביב TAU Online. מהשנה ילווה את הקורס מקראה דיגיטלית עדכנית שתשלים את הצפייה ביחידות הקורס המצולמות.

ההשתלמות למורים בהנחיית ה-MOOC – בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגיבהשתתפות מפמ"ר מדעי החברה, ובהנחיית המדריכה הארצית לכלכלה וצוות מטח – לאור הצלחת השנים הקודמות תמשיך ותתקיים השתלמות זו השנה החמישית ברציפות.

מומלץ למשתלמים להיחשף לקורס האקדמי ולתכניו לפני מפגש הפתיחה – קישור לקורס ולמקראה הדיגיטלית צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי

מבנה הקורס

הקורס בן 60 שעות כולל ציון מחולק לשני חלקים (לא ניתן לקבל גמול על חלק מההשתלמות).

בחלק הראשון לומדים המורים המשתלמים את קורס ה MOOC "צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי", במהלכו נפגשים עם פרופ' מרגליות להסברים והפנמת חומרי הלמידה, מתנסים בפתרון שאלות לאורך הקורס, ומבצעים משימות למידה קצרות בשלושה צמתי הנחייה.

בחלק השני ניפגש שוב עם מומחה התוכן פרופ' יורם מרגליות, ונלמד אסטרטגיות ומיומנויות לפיתוח לומד עצמאי. במהלך חלק זה נתנסה במשימות למידה והערכה, שנוכל להעבירן לאחר מכן בכיתות הלימוד.

לאורך הקורס יתקיימו מפגשים סינכרוניים + יחידות א-סינכרוניות + יישום בשטח.

מורי כלכלה, מנהל עסקים, חינוך פיננסי, ניהול עסקי ואזרחות, המלמדים בחטיבה העליונה (כיתות י-יב).

הוראת הקורס בכיתות יא' יב' מהווה 50% מהבגרות הפנימית בכלכלה, או לחילופין
"פניני הקורס" באישור המדריכה הארצית כהערכה חלופית (30%) לבגרות חיצונית.

לימור שיאון – מדריכה ארצית לכלכלה.

דרישות הקורס

ביצוע המשימות שיפורטו במפגשים הסינכרוניים וביחידות הא-סינכרוניות.

יישום בשטח של משימה אחת מהמשימות.
קבלת ציון עובר (60) במשימת הסיכום.

בהתאם לנהלים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת משימות הקורס (לפחות 80% מהיקף הקורס) והגשת משימת סיכום – חובה.

למעוניינים – יש להירשם בהקדם להשתלמות אשר תיפתח ביום ג' 20.9.22.

מפגש הפתיחה

הקורס ייפתח ביום ג' 20.9.22, כ"ד אלול תשפ"ב, במפגש סינכרוני.

בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור. כמו כן, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס, כולל משימת סיכום