תיכון אקדמי מקוון – שלב ג'

• מולטי- דיסיפלינארי
  • מורים ומנהלים

• 09/09/2019

"העתיד הוא מה שאנו חושבים, מרגישים ועושים – בכל רגע החל מעכשיו".

אודות שלב ג של התכנית

"התיכון האקדמי המקוון", תכנית  משותפת של המזכירות הפדגוגית, אוניברסיטת תל אביב והמרכז לטכנולוגיה חינוכית, סיים בהצלחה את שנת הפיילוט הראשונה, ובשנת הלימודים הקרובה תש"פ אנו מבקשים להמשיך ולתת תמיכה וליווי למורים שסיימו את ההשתלמות בשנה שעברה.

אודות הפיתוח המקצועי

המורים פורצי הדרך שלמדו את הקורס והשתתפו בהשתלמות במסגרת "איחוד מול ייחוד" מוזמנים להמשיך ולהתפתח מקצועית  בקורס ההמשךשלב ג'. בשלב זה קיימים ארבעה קורסים שונים שאושרו על-ידי המפמ"רים של תחומי הדעת: ביולוגיה, פיסיקה, וכלכלה (פירוט הקורסים בהמשך).

מטרות תהליך הפיתוח המקצועי

המטרות של תהליך הפיתוח המקצועי הן לתמוך במורים שעברו את תהליך הפיתוח המקצועי בשנה שעברה, מכירים את הקורס האקדמי ואת מהלך ההוראה בכיתה בהתאם לתכנית, ומעוניינים בהמשך תמיכה וליווי בתהליך ההוראה בכיתה גם בשנה זו.

תהליך הפיתוח המקצועי יעסוק גם בנושאים הבאים:

• מיפוי הקורס והלימה לתכנית הלימודים
    • תכנון לוחות זמנים ללמידה עצמית של קורס אקדמי
    • תכנון ההוראה המלווה את הקורס האקדמי בכיתה
    • פיתוח ושימור מוטיבציה אצל הלומדים
    • מענה לצרכים נוספים שיעלו מהשטח

שימו לב! ההרשמה מיועדת למורים שסיימו בהצלחה את ההשתלמות בשנת הלימודים תשע"ט  ומעוניינים ללמד את הקורס המקוון בכיתתם בשנה"ל תש"פ.

מבנה והיקף הקורס

היקף תהליך הפיתוח המקצועי הינו 30 שעות, מקוונות ברובן, ומזכה בגמול עם ציון המוכר לאופק חדש ועוז לתמורה.

תאריכים חשובים

בתאריך 5.11.2019 בין השעות 16:00 – 19:00 יתקיים כנס פתיחת השנה בתיכון האקדמי המקוון באוניברסיטת תל אביב.

בתאריך 19.5.20 בין השעות 17:00 – 20:00 יתקיים הכנס המקוון של המזכירות הפדגוגית. במידת הצורך השתתפות בכנס תיחשב לשעתיים השלמה בקורס.

לפרטים נוספים

שושי יצחקי, מדריכה ארצית אגף א' לפיתוח פדגוגי המזכירות הפדגוגית:  shoshiyi@education.gov.il

רשימת הקורסים