תלקיט / פורטפוליו – ספרדית / Acerca del curso

• ספרדית במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים לספרדית ביסודי ועל יסודי

• 03/12/2020

אודות הקורס – Acerca del curso

התלקיט הוא אוסף מכוון של עבודות התלמיד, המציג את התקדמותו ואת הישגיו בתחום מסוים או במספר תחומים, תוך שיתוף הלומדים בתהליך הלמידה וההערכה. התלקיט שם דגש על תהליך הלמידה של התלמיד, בדרכו אל התוצר הסופי

בהוראת ספרדית התלקיט הוא ממהות המקצוע בתהליכי קריאה, כתיבה, שמיעה ודיבור עם דגש על עולם התרבות הספרדי . כמו כן התלקיט יכול לכלול גם משימות שונות הקשורות למיומנויות אורייניות ולשוניות.

התלקיט מורכב ממגוון תוצרים תלקיטיים כגון:

• משימות המשקפות מיומנויות שונות
  • רצף של שלבים בעבודה על משימה אחת
  • רמות של ביצועי התלמיד, המציגות משוב ושיפור של הביצועים עד לקבלת התוצר הסופי.

בהשתלמות זו נעצב פעילות תלקיטית, על פי חוזר מפמ"ר תשפ"א, נכיר כלים מתוקשבים התומכים בתהליך של בניית התלקיט ונלמד על הערכה לשם למידה כמו מתן משוב מעצב, למידת עמיתים, הערכה עצמית ורפלקציה.

ההשתלמות תהיה בעלת אופי סדנאי ותשלב למידת עמיתים וכלים ללמידה מרחוק.

קהל היעד – Dirigido a

מורים לספרדית ביסודי ובעל יסודי.

מטרות הקורס - Objetivos del curso

• הכרת כלי התלקיט במסגרת תרבות של הוראה למידה הערכה וחלופות בהערכה.
  • הכרת המטרות, הערך הפדגוגי, המאפיינים ומרכיבים אפשריים של תלקיט בספרדית, על פי חוזר מפמ"ר תשפ"א.
  • התנסות בפיתוח מטלות ומרכיבי הוראה- למידה- הערכה לתלקיט בספרדית.
  • פיתוח מיומנויות הקשורות להפעלת תלקיט וליחס מורה תלמיד.
  • התנסות בכלים דיגיטליים התומכים ביצירת תלקיט.

מנחות הקורס – Facilitadoras del curso

פביאנה סבח קמחי וסנדרה רייסין.

היקף הקורס ודרישות לגמול – Requisitos y alcance

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכרות לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה. לקבלת גמול השתלמות יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים בזמן אמת; וביצוע כל המשימות ביחידות הא-סינכרוניות לרבות משימת הסיכום, בהתאם ללוח הזמנים.

מפגש פתיחה - Apertura

הקורס ייפתח במפגש סינכרוני ב3.12.20

חשוב לדעת – Importante saber

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור.