"תנ"ך במרחב ובזמן" – קורס קיץ של מפמ"ר תנ"ך למורי העל יסודי

• תנ"ך ממלכתי
  • מורי תנ"ך ממלכתי בעל יסודי

• 02/07/2017

רוצים להרחיב את הדעת לצאת קצת לתרבויות אחרות ולעסוק בסוגיות מקראיות בימים ההם וגם לקשר אותן לזמן הזה?
מוזמנים להגיע לקורס הקיץ שלנו- "תנ"ך במרחב ובזמן"
מפמ"ר תנ"ך וצוות מקרא במטח שמחים להזמין את מורי מקרא חט"ב וחט"ע לקורס מרחיב דעת שבו ישתתפו מרצים, מורים ואמנים אשר יעסקו בתוכנית הלימודים של חטיבת ביניים וחטיבה עליונה. הקורס יעסוק בסיפורי אחים, נבואה ופולחן. נשמע הרצאות ממיטב המרצים, נחווה תאטרון פלייבק ונלך לראות תערוכות באגף החדש בבית התפוצות.

מורי חטיבת ביניים ותיכון

מטרת הקורס

העמקת הידע בנושאים מקראיים מתוך תוכנית הלימודים והרחבת הידע לתחומים נוספים. המטרה שלנו היא שהמורים בעצמם יחוו חווית למידה אחרת ובכך יעזרו גם לתלמידיהם לחשוב באופן עצמאי, להביע את דעתם, להיות מעורבים בנלמד, לעסוק בערכי החברה והאנושות ולהביא לכך שהלמידה תהיה בעלת משמעות בעיני הלומד.

מנחות הקורס

רעות פוקס, תמר סלהוב

נושאי הקורס

הקורס יעסוק בסוגיות מקראיות בראי תרבויות אחרות בימים ההם ובזמן הזה. נצא בכל יום מנושא מתוך תוכנית הלימודים וננסה להרחיב אותו למקומות אחרים.

ביום הראשון נעסוק בסיפורי יוסף במקרא ומשם נצא לסיפורי יוסף במסורת האיסלאמית ולבסוף נשתתף בתאטרון פלייבק בנושא- אחים.

ביום השני נעסוק בנביאים- נתחיל בהרצאות על התפתחות הנבואה הקלאסית ומשם נעבור לרוקרים מודרניים כנביאים.

ביום השלישי נדבר על הפולחן ועל בית המקדש ונצא לראות תערוכות מרתקות בבית התפוצות.

קצת ממה שצפוי בקורס

• הרצאות מטובי המרצים: פרופ' ישראל קנוהל, ד"ר רוני מגידוב, ד"ר לאה מזור, הרב בני לאו, ד"ר דוד כהן צמח
  • תערוכות בבית התפוצות
  • תאטרון פלייבק באר שבע

מבנה הקורס

הקורס בהיקף של 30  שעות עם ציון – משך הקורס שלושה ימים

דרישות לקבלת גמול

הקורס מוכר לקבלת גמול ומקנה  30 שעות גמול עם ציון.
קבלת הגמול מותנית בהשתתפות פעילה בקורס כולל נוכחות בשלושת הימים, והגשת שלוש מטלות (אחת מבניהן – מטלת סיכום).

היכן?

הימים המרוכזים יתקיימו בתאריכים 2 ביולי, 5 ביולי ו6 ביולי( ח' תמוז, יא תמוז, יב תמוז) בשעות 15:30-9:00 בבניין מטח, רחוב קלאוזנר 16, רמת אביב (מול אוניברסיטת תל אביב).

שתי יחידות הלימוד העצמיות ומטלת הסיכום תוגשנה עד 30 ביולי, כ"ד תמוז.

.