"לצרוך ליצור לפרש": צריכת מדיה ביקורתית בעידן החדש – אוריינות מדיה

• כללי
  • מורים ומנהלים ביסודי, חטיבת ביניים וחטיבה עליונה , מורים מקצועיים, מחנכים ויועצות

• 04/08/2020

בעידן הדיגיטלי שלנו ובעיצומו של  משבר הקורונה נדרשות מאיתנו מיומנויות חדשות ומתוחכמות  שעוסקות בהבנה מעמיקה של המקורות והמסרים המועברים אלינו באמצעות המדיה.

היכולות לצרוך ליצור  ולפרש מדיה באופן מודע ומדוייק הן מיומנות בסיסיות   לכל אדם ואזרח, קל וחומר לאנשי חינוך ובוודאי לתלמידים שלנו.

המדיה  משפיעה על התנהלותנו ומחייבת אותנו  למצוא דרכים חדשות לשלבה בעבודה החינוכית. המרחב הדיגיטלי מחייב גישה יזמית לתכנון והטמעת חידושים טכנולוגיים, תוכניים ופדגוגיים, המבוססים על הבנה מעמיקה כי אוריינות מדיה היא פעולה של עשייה חברתית.

בהשתלמות זו נעמיק ונקבל כלים שיאפשרו לנו לברור את המדיה והמידע הרצויים לנו ולדבר את השפה כצרכני ויוצרי מדיה בעידן החדש בכלל ואזרחים דיגיטליים בפרט . נשלב פלטפורמות כמו רשתות חברתיות ומכשירים סלולאריים לשינוי הלמידה וכאמצעי למעורבות חברתית.

• המורים יחשפו למקורות ולמסרי מדיה מגוונים ,ידעו לזהות לאפיין ולהעריך אותם, יידעו כיצד להצליב מידע ולהפעיל חשיבה ביקורתית.
  • המורים יכירו וייצרו מאגר ידע רלוונטי משותף, המניע לפעולה בבחינת "אוריינות מדיה היא פעולה של עשייה חברתית ואזרחית" (יכירו ויתנסו ביצירת קמפיין, פתיחת ערוץ יוטיוב  אינסטגרם ומרחבים שיתופיים להנעה לפעולה)
  • המורים יפתחו  יחידות לימוד  ודוגמאות לתוצרים להפצת המיומנויות האלה בתחומי הדעת שלהם ולמעורבות תלמידיהם.

מורים ומנהלים ביסודי, חטיבת ביניים וחטיבה עליונה , מורים מקצועיים  מחנכים ויועצות

ד"ר איבנה רטנר.

היקף ומבנה הקורס

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכרות לגמול באופק חדש ולעוז לתמורה.

כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל .הקורס מורכב מיחידות סינכרוניות וא- סינכרוניות. מפגשי פנים אל פנים במידת הצורך.

דרישות הקורס לגמול

לקבלת 30 שעות לגמול עם ציון יש להיות נוכחים במפגשים ולבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

הקורס ייפתח ב-4/8/2020 ביחידה א- סינכרונית.

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס כולל משימת סיכום.